Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορούμενοι κατήγγειλαν πίεση από την αστυνομία

«Με πίεσαν αστυνομικοί να πω ονόματα που ήξερα από το γήπεδο». «Μου ασκήθηκε ψυχολογική πίεση από τρεις αστυνομικούς και φοβήθηκα». Αυτές ήταν δύο από τις φράσεις που ακούστηκαν πάρα πολλές φορές στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας του Μ. Φιλόπουλου. Δύο κατηγορούμενοι, που κατέθεσαν για μη αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις, δηλαδή τη δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού, αλλά και του τραυματισμού ενός φιλάθλου του Ολυμπιακού από διερχόμενο αυτοκίνητο, ισχυρίστηκαν πως όσα κατέθεσαν στην ανακρίτρια, λίγο καιρό μετά τα όσα συνέβησαν στην Παιανία, ήταν προϊόν πίεσης αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, ο ένας νεαρός ανέφερε πως τα ονόματα που είπε στην ανακρίτρια, ήταν αυτά που του είχε πει η αστυνομία. Επίσης, δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορούμενους αν και είδε πέντε άτομα πάνω από τον Φιλόπουλο «οι οποίοι φώναζαν από πάνω του για να έρθει ασθενοφόρο».

Ο άλλος 19χρονος, κατέθεσε πως «ήμουν πέντε μέρες στη ΓΑΔΑ και μας απειλούσαν συνέχεια (σ.σ. οι αστυνομικοί, κατονομάζοντας μάλιστα τον έναν). Φοβόμουν και από φόβο είπα αυτά που είπα στην ανακρίτρια». Για τον τραυματισμένο που είχε ισχυριστεί πως είδε, χτες, ανέφερε πως ήταν άλλο πρόσωπο και όχι ο Φιλόπουλος. «Αυτός που είδα εγώ, ήταν χτυπημένος στη μύτη και καθόταν σε ένα πεζοδρόμιο». Στις επίμονες ερωτήσεις που του έγιναν τόσο από τους συνηγόρους όσο και από την έδρα, δεν αναγνώρισε κανέναν πλην του Μ. Κ., μέλους του ΔΣ του Ολυμπιακού, τον οποίο όμως είδε μετά και μακριά από τα επεισόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ