Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να καταργηθούν οι φόροι σε καύσιμα και λογαριασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Με αφορμή την εισαγωγή του πετρελαίου θέρμανσης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:

«Η υψηλή τιμή του πετρελαίου είναι ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος που δεν πρέπει να δεχτούν τα λαϊκά νοικοκυριά να το πληρώσουν. Η βασική αιτία είναι ότι η εξόρυξη, η διύλιση και η εμπορία του πετρελαίου βρίσκονται στα χέρια των πολυεθνικών εταιρειών.

Η ανταγωνιστικότητα, η ιδιωτικοποίηση και η απελευθέρωση στην ενέργεια, που με πάθος υπηρέτησαν και υπηρετούν ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύονται χρυσοφόρες για τα μονοπώλια και οδυνηρές για τα λαϊκά στρώματα.

Τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και οι προτάσεις των άλλων κομμάτων του "ευρωμονόδρομου", είναι εντελώς αναποτελεσματικά στη συγκράτηση της ακρίβειας, γιατί δε θίγουν την κερδοφορία και το καθεστώς της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην παραγωγή και στο εμπόριο.

Το ΚΚΕ απαιτεί: Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος και ο ΦΠΑ στα καύσιμα και στους λογαριασμούς των πρώην ΔΕΚΟ. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα σε αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και αντεπίθεση. Η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και στον τομέα της ενέργειας, η δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα προστατεύει το περιβάλλον, είναι θέμα ζωτικής σημασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ