Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κάνει ρελάνς με πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή

Αναζητώντας νέο πεδίο συγκάλυψης των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στη Μονή Βατοπεδίου και επιχειρώντας να αξιοποιήσει ένα τεράστιο σκάνδαλο στο πεδίο της δικομματικής «αντιπαράθεσης», το ΠΑΣΟΚ επέλεξε χτες να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ώστε να μείνουν έξω από κάθε διερεύνηση τα πεπραγμένα της δικής του διακυβέρνησης γύρω από τη δυσώδη υπόθεση.

Με πρόταση που κατέθεσαν στη Βουλή 101 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, του πρώην υφυπουργού Οικονομίας Π. Δούκα και του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκου. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον Π. Δούκα και τον Ευάγ. Μπασιάκο «για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος», ενώ επίσης ζητούν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για «ηθική αυτουργία στην τέλεση αυτών των αδικημάτων» και για τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Θ. Ρουσόπουλο, καθώς και για «την τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων ως συναυτουργών και συμμετόχων».

Στην πρότασή τους «σημειώνουν ότι η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυσή της» και αναφέρουν ότι «επείγει η κίνηση της διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επιχειρώντας να εμφανίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν «εξυγιαντή» των σκανδάλων, ισχυρίστηκε ότι με την «κατάθεση αυτής της πρότασης, είναι μια κίνηση ευθύνης, (...) για να αποδοθούν ευθύνες και να αποτραπεί η παραγραφή των αδικημάτων». Ο ίδιος κάλεσε τη ΝΔ «να συναινέσει και να ψηφίσει την πρόταση σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής».

Με δηλώσεις του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγ. Βενιζέλος, ανέφερε ότι η σύσταση και η λειτουργία της προανακριτικής δεν παρεμποδίζει και την παράλληλη λειτουργία Εξεταστικής Επιτροπής, εάν υπάρχουν άλλου είδους θέματα, θεσμικά ή πολιτικά, τα οποία πρέπει να εξεταστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ