Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Συνεχίζεται η κινητοποίηση των γονέων και η κατάληψη από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου μετά από τη συνεχιζόμενη επί ημέρες άρνηση των αρμοδίων να λύσουν το πρόβλημα που αφορά στην 3η τάξη του Γυμνασίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

-- Θα αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα στο 1ο Γυμνάσιο του Τυρνάβου;

-- Πόσα και ποια σχολεία στο Νομό Λάρισας έχουν τμήματα πάνω από 25 άτομα;

-- Θα αλλάξει η κυβερνητική πολιτική στην κατεύθυνση μείωσης του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ή θα γίνεται το αντίθετο;

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Η Εκκλησία, με το Ναό Αγίου Γεωργίου, διεκδικεί 23 οικόπεδα στο Δήμο Χορτιάτη, επικαλούμενη τίτλους ιδιοκτησίας από την περίοδο της Τουρκοκρατίας (φιρμάνια, κιτάπια, σιγίλια).

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων του Χορτιάτη, οι οποίοι απαιτούν να καταγραφούν και να κατοχυρωθούν αυτά, όπως και άλλα οικόπεδα, ως δημόσια και δημοτική περιουσία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Η κυβέρνηση θα σταματήσει τη διεκδίκηση των δημόσιων και δημοτικών εκτάσεων του Χορτιάτη από το Ναό Αγίου Γεωργίου;

-- Γιατί το κτηματολόγιο αποδέχεται τίτλους από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, βάσει των οποίων διεκδικούνται δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΒΟΛΟΥ: Από το 2005 στο Βόλο λειτουργεί η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Οι δαπάνες λειτουργίας του ιδρύματος καλύπτονταν από πρόγραμμα της ΕΕ μέχρι τις 30/6/2007, έκτοτε και για δέκα χρόνια υπάρχει συμβατική υποχρέωση του υπουργείου Υγείας να καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας.

Ομως, ενώ οι μηνιαίες δαπάνες της μονάδας ανέρχονται στις 50-55 χιλιάδες ευρώ, η επιχορήγηση είναι 35 χιλιάδες. Τα χρήματα μάλιστα έρχονται καθυστερημένα ανά τρίμηνο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν για διαστήματα απλήρωτοι, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή, που έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

-- Θα αναλάβει το κράτος την ευθύνη που έχει απέναντι στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ και στις οικογένειές τους για την οργάνωση σε όλη τη χώρα καθώς και στο Νομό Μαγνησίας με βάση τις προφανείς ανάγκες, τέτοιων δημόσιων μονάδων, που να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας;

-- Θα καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων με ευθύνη του υπουργείου και θα εξασφαλιστεί η σταθερή πληρωμή τους;

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΒΓΑΛ: Σε απόλυση εργάτη προχώρησε πριν μερικές μέρες η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ. Ο συγκεκριμένος εργάτης μοίραζε ανακοινώσεις και ενημέρωνε για τις αρχαιρεσίες του συνδικάτου και την ανάγκη οι εργάτες να γίνουν μέλη του.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ερωτούν την αρμόδια υπουργό πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή και τι μέτρα θα πάρει για:

-- Να ανακληθεί η απόλυση του συγκεκριμένου εργάτη.

-- Να σταματήσουν όλες οι τρομοκρατικές ενέργειες από την πλευρά της εργοδοσίας.

-- Να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπόριο στην Υγεία με θύματα αρρώστους και εργαζόμενους (2013-06-07 00:00:00.0)
Χωρίς φροντίδα 3.000 ασθενείς με άνοια (2011-09-22 00:00:00.0)
Ερευνα για θεραπεία πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων! (2010-06-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-04-18 00:00:00.0)
Συνεργασία με σκοπό μεγάλες μπίζνες (2008-06-11 00:00:00.0)
Προκαλούν «διαρκές στρες» στους νέους (2004-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ