Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Αντιρατσιστική συγκέντρωση

Πραγματοποιήθηκε από το ΚΚ Ισραήλ στο Ακρ, μαζί με άλλες δυνάμεις

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη σιωπηλή εκείνη πλειοψηφία των κατοίκων της Ακρ που αποδοκιμάζουν τη βία μεταξύ Ισραηλινών Αράβων και Εβραίων, καθώς και τη μεροληπτική στάση υπέρ των δεύτερων που τήρησε η ισραηλινή αστυνομία». Αυτό τόνισε ο Ντοβ Κχένιν, βουλευτής του «Χαντάς» (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα), που μίλησε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το «Χαντάς» μαζί με το ΚΚ Ισραήλ στην πόλη Ακρ όπου σημειώθηκαν σοβαρότατα επεισόδια την περασμένη βδομάδα.

Ο Μουχάμαντ Νάφα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, που συμμετείχε στη συγκέντρωση, όπως και δεκάδες φιλειρηνιστές, μέλη και οπαδοί του κόμματος, αλλά και πολλοί κάτοικοι της Ακρ υπογράμμισαν ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από μια «μειοψηφία ακροδεξιών ρατσιστικών στοιχείων».

Αργά χτες το βράδυ ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, μετά τη σύλληψή του τη Δευτέρα, ο Ισραηλινός Αραβας κάτοικος της Ακρ, Ταουφίκ Τζαμάλ, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την πρόκληση της έντασης επειδή οδήγησε για να φτάσει σπίτι του κατά τη θρησκευτική εβραϊκή αργία του Γιομ Κιπούρ, οπότε απαγορεύεται η οδήγηση.

Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος

Στη Δυτική Οχθη, ένας έφηβος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ενώ περπατούσαν σε δρόμο του προσφυγικού καταυλισμού Τζαλαζούν, έξω από τη Ραμάλα και δίπλα στον εποικισμό Μπέιτ Ελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ