Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΦΩΚΙΔΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιτέα

Μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί με τις απαράδεκτες τιμές (για τη βρώσιμη πράσινη και μαύρη ελιά και για το λάδι) και την καθυστέρηση της ενίσχυσης (έχει «παγώσει» για τον παραδοσιακό ελαιώνα της Αμφισσας - Ιτέας), οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής δεν κάθονται με «σταυρωμένα τα χέρια». Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας, καλούνται όλοι οι ελαιοπαραγωγοί και αγροτικοί φορείς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνεται σήμερα στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιτέας.

Σκοπός και στόχος να ληφθούν αποφάσεις και να συζητηθούν οι μορφές και το περιεχόμενο της πάλης τους για τη διεκδίκηση ουσιαστικών τιμών για την ελιά και το λάδι, την απόδοση της ενίσχυσης - που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον προηγούμενο Απρίλη - καθώς και για την έγκαιρη απόδοση των δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

  • Για την πράσινη ελιά, 1 ευρώ το κιλό.
  • Για τη μαύρη ελιά, 1,5 ευρώ το κιλό.
  • Για το λάδι 4 ευρώ το κιλό.

Επίσης, στην ανακοίνωσή της, η ΟΑΣ Φθιώτιδας επισημαίνει την τεράστια άνοδο του κόστους παραγωγής και την ταυτόχρονη μείωση των τιμών που απολαμβάνουν οι αγρότες για τα προϊόντα τους (γεγονός το οποίο οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα) και καλεί τους μικροπαραγωγούς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ