Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αποπροσανατολισμός

Λοιπόν; Ρώτησε και μας κοίταξε. Χαράς ευαγγέλια, ε; Δε θα πληρώσετε εξαιτίας των χρεοκοπιών; Και ποιος σας το είπε; Το σκεφτήκατε μόνοι σας; Μπράβο μυαλό! Τι, το κράτος πληρώνει τη χασούρα; Και το κράτος δεν είναι δικό σας; Εσείς δεν είστε που λέγατε ότι το κράτος είναι δικό σας; Τώρα δεν είναι; Και πάλι μπράβο σας. Ούτε ο Πέτρος να ήσασταν. Θα μου πείτε, η άρνηση σε καλό του βγήκε. Αρχιαπόστολος έγινε, θεμελιωτής της εκκλησίας του Πάπα.

Ομοβροντία. Το βλέπαμε ότι πιότερο το διασκέδαζε. Είναι ο αιρετικός του χωριού μας, που δεν μπορούμε να τον πάρουμε στο ψιλό. Μας τα λέει κατάμουτρα. Κρίμα, που είστε απελέκητοι και δεν μπορείτε να σκεφτείτε απλά και γι' αυτό λογικά. Ενώ είστε αγρότες, αρνείστε την τάξη σας και φέρεστε σαν μεγαλοαστοί. Είστε φτωχοί, αλλά καμαρώνετε, γιατί τα πάντα υπάρχουν. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε, όμως παίρνετε καταναλωτικά δάνεια κι ας υποθηκεύετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας. Σας νοιάζει, αν ο πρωθυπουργός έχει ή δεν έχει πυγμή, θα κλείσει ή όχι το στόμα των δικών του, αδιαφορώντας που η πυγμή του ανεβοκατεβαίνει στην πλάτη των φτωχών. Και το άλλο; ανάλογα πώς ξυπνάτε ή πόσο θυμωμένοι είστε, απαντάτε στα ερωτήματα. Και τη μια δίνετε προβάδισμα στον μπλε και την άλλη στον πράσινο. Σχιζοφρένεια, για την οποία καμαρώνετε.

Αν το καλοσκεφτείς, όπως τα λέει είναι τα πράγματα. Αλλά εμείς εκεί, λες και παίζουμε και γι' αυτό αψήφιστα πράττουμε. Να περνάει η ώρα. Βέβαια, παγιδευόμαστε απ' όλα αυτά και σαν τα ζα μας σαλαγάνε....

Τον ακούσαμε σιωπώντας. Καλά έκανε και μας χάλασε τη φθινοπωρινή ευχαρίστηση. Δεν είναι καιρός για ευχαρίστηση. Η καταιγίδα θα ξεσπάσει, θα 'ναι τσουνάμι, που μπορεί να μας ξεράσει σαν καρυδότσουφλο. Ανάθεμά τα. Λιβάνιζαν και προσκυνούσαν την ελεύθερη αγορά και τώρα πάνε να κάνουν το αντίθετο. Ούτε τον εαυτό τους σέβονται.

Η ελεύθερη αγορά, κύριοι - έτσι μας αποκάλεσε - είναι εργαλείο για τους καπιταλιστές. Επιταχύνει τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου. Τι θα πει αυτό; Η καταστροφή -χρεοκοπία του ενός είναι η δημιουργία - κερδοφορία του άλλου. Τα μαζεύει όλα και γίνεται πιο δυνατός. Αυτό είναι η συγκέντρωση -συγκεντροποίηση. Αν το καταλάβετε, θα εξηγηθούν με μιας όλα τα παράξενα και παράδοξα που σας λένε ότι συμβαίνουν. Τι; Ρωτάτε γιατί παρεμβαίνει το κράτος; Δικό τους είναι, ό,τι θέλουν το βάζουν να κάνει. Πότε έτσι, πότε αλλιώς, για να συνεχίσουν να υπάρχουν, με εσάς όμως.

Χωρίς εσάς, χάθηκαν. Αν συνειδητοποιήσετε αυτό που είστε, θάφτηκαν. Αυτά για σήμερα. Σας χαιρετώ. Εχω σπουδαία πράγματα να κάνω. Θ' ακούσω επαναστατική μουσική και θα διαβάσω. Εφυγε κι εμείς μήτε να διαμαρτυρηθούμε μπορέσαμε.


Ι.Α. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ