Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ιδιο νόμισμα οι ιδιωτικοποιήσεις και οι κρατικές ενισχύσεις

Ανακοίνωση για τους αγώνες ενάντια στην παράδοση του ΣΕΜΠΟ στους ιδιώτες και την ανάγκη να βγάλουν οι εργαζόμενοι σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα

Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην παράδοση του ΣΕΜΠΟ στους ιδιώτες
Από τις κινητοποιήσεις ενάντια στην παράδοση του ΣΕΜΠΟ στους ιδιώτες
«Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και όλοι οι εργαζόμενοι του Πειραιά, ιδιαίτερα οι κλάδοι που θα υποστούν τις συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, μέσα από κοινό μέτωπο αγώνα, πρέπει να οξύνουν την πάλη τους, να παλέψουν για λιμάνια 100% στο δημόσιο. Μπορούν να παρεμποδίσουν, να δυσκολέψουν, να ματαιώσουν το ξεπούλημα των ΣΕΜΠΟ και στην πορεία να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο».

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει με ανακοίνωση - παρέμβαση στις εξελίξεις η Κομματική Οργάνωση Πειραιά (ΚΟΠ) του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, χαιρετίζει «την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά που με τον αγώνα τους» κατάφεραν την περασμένη Τετάρτη, για δεύτερη φορά, να «κουρελιάσουν», παρά το κλίμα τρομοκρατίας και τις ισχυρές δυνάμεις καταστολής, την προσπάθεια επικύρωσης της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην πολυεθνική «Cosco».

Η ΚΟΠ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, «η οποία, πατώντας στο δρόμο που άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζοντας την πολιτική που έχει συναποφασίσει με την ΕΕ ο δικομματισμός, με την οποία συμπλέουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, βιάζεται να ολοκληρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις» για να «θωρακίσει τα κέρδη και την εξουσία των μονοπωλίων μπροστά στην επερχόμενη κρίση, την ίδια στιγμή που ενισχύει με 28 δισ. ευρώ το τραπεζικό κεφάλαιο. Με τα μέτρα αυτά ενισχύονται οι παράγοντες που οδηγούν στην κρίση».

«Ιδιωτικοποιήσεις από τη μια - συνεχίζει - κρατικές ενισχύσεις ακόμη και κρατικοποιήσεις από την άλλη, αποτελούν ενιαίο "πακέτο" στήριξης των μονοπωλίων, αποτελούν "μοχλό" για επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να τους φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης».

Καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα, να μην παρασυρθούν από τη δημαγωγία της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού, που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά παρουσιάζοντας τις κρατικοποιήσεις τραπεζών σε άλλες χώρες σαν φιλολαϊκή πολιτική».

«Η διέξοδος - υπογραμμίζει - βρίσκεται στο Αντιιμπεριαλιστικό - Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο με ισχυρό ΚΚΕ στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας. Τα λιμάνια, τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με την κοινωνικοποίησή τους να μετατραπούν σε λαϊκή περιουσία, ώστε να λειτουργούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι οριστικά από την καπιταλιστική κρίση». Και σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση και κλιμάκωση του αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με γραμμή εναντίωσης στα μονοπώλια για λιμάνια λαϊκή περιουσία (2014-03-01 00:00:00.0)
Λιμάνια στην υπηρεσία του λαού ή των μονοπωλίων; (2014-02-01 00:00:00.0)
Ληστρική πορεία (2010-07-17 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων ο αγώνας στο λιμάνι (2009-11-06 00:00:00.0)
Μέτρα στήριξης της πλουτοκρατίας (2008-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ