Κυριακή 19 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να φτάσει παντού το κάλεσμα της αντίστασης

Συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ανά περιοχή καταρτίζουν τα τοπικά παραρτήματα

Με καθημερινό άνοιγμα στα εργοτάξια και δουλειά εργάτη τον εργάτη οι οικοδόμοι παλεύουν για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου τους

ICON

Με καθημερινό άνοιγμα στα εργοτάξια και δουλειά εργάτη τον εργάτη οι οικοδόμοι παλεύουν για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου τους
Η ίδια η δράση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και τα αποτελέσματα που μετρούν οι οικοδόμοι συσπειρωμένοι στις γραμμές του μαρτυρούν τη μεγάλη σημασία που έχει η μάχη των αρχαιρεσιών. Η επίμονη και σχεδιασμένη δουλειά του Συνδικάτου μπορεί να καταγράψει κατακτήσεις, σημειώνει στον «Ρ» ο Τάσος Τασιούλας, απερχόμενος γραμματέας του Παραρτήματος Ιλίου του Συνδικάτου. Θετικός είναι ο απολογισμός από την παρέμβαση στα έργα για τη γραμμή του Προαστιακού και το σταθμό στους Αγ. Αναργύρους (που έχει αναλάβει κοινοπραξία με τη συμμετοχή της J&B). Οι συνάδελφοι που δούλευαν στη σήραγγα δεν είχαν εξαερισμό, ο οποίος όμως μπήκε μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου.

Το ίδιο έγινε με την καταβολή του επιδόματος που δικαιούνται όσοι δουλεύουν στις γαλαρίες (10% στο σύνολο του μισθού). «Με αντίστοιχο προσανατολισμό συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που υπέγραψε η Ομοσπονδία, την καταβολή των αναδρομικών σε όλους», επισημαίνει ο συνδικαλιστής, και συμπληρώνει: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι από τις αρχαιρεσίες το Συνδικάτο θα βγει πιο δυνατό και θα μπορέσει από καλύτερες θέσεις να δώσει τη μάχη ενάντια στην πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο».

Με ειδικό σχέδιο για τους μετανάστες

«Στόχος είναι να μη μείνει γιαπί που δε θα επισκεφτούμε. Οχι μόνο για να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο αλλά και για να καταλάβει γιατί το Συνδικάτο πρέπει να δυναμώσει, ειδικά μπροστά σε όλη την επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη», σημειώνει στον «Ρ», αναφερόμενος στο σχεδιασμό της δουλειάς στο τοπικό Παράρτημα του Περιστερίου, ο Αποστόλης Κόκκινος, μέλος της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου.

Καμία μέρα δεν μπορεί να πάει χαμένη. Με καθημερινές εξορμήσεις σε γιαπιά και καφενεία, σχεδιασμένες κουβέντες στο χώρο όπου δουλεύουν και μένουν οι οικοδόμοι, το Παράρτημα επιδιώκει να καταγράψει τα προβλήματα των εργαζομένων, αναδεικνύοντας τους ενόχους αλλά και τη διέξοδο. «Αυτό που καίει πρώτα απ' όλα τους συναδέλφους είναι η ανεργία που στον κλάδο καλπάζει», τονίζει ο συνδικαλιστής. «Πολλοί οικοδόμοι είναι άνεργοι εδώ και 5 μήνες, 6 μήνες και η κατάσταση επιδεινώνεται. "Καίει" επίσης το ζήτημα της ασφάλισης. Είμαστε πολύ πίσω από αυτό που το Συνδικάτο λέει "μέρα δουλειάς και ένσημο". Γι' αυτό και οι οικοδόμοι πρέπει να δυναμώσουν το Συνδικάτο και τους αγώνες του. Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα αν δεν παλέψουμε εμείς οι ίδιοι».

Ο συνδικαλιστής καταλήγει μεταξύ άλλων: «Σημαντική επιδίωξη και ανησυχία αποτελεί η κινητοποίηση ειδικά των μεταναστών συναδέλφων, που αντιμετωπίζουν πολλαπλά και οξυμένα προβλήματα».


Αναστασία ΜΟΣΧΟΒΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών! (2021-11-23 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους για τη ζωή και τα δικαιώματά μας! (2021-03-13 00:00:00.0)
Ενας ακόμα οικοδόμος τραυματίστηκε στο Ηράκλειο (2016-05-19 00:00:00.0)
Βήμα ταξικής αντεπίθεσης (2004-11-09 00:00:00.0)
Οι οικοδόμοι σπάνε το "λοκ άουτ" των κατασκευαστών (1997-04-02 00:00:00.0)
Πυκνώνουν τις γραμμές του Συνδικάτου (1995-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ