Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Εμμεση παράταση για τις δηλώσεις

Την έμμεση παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση δηλώσεων ιδιοκτησίας του Κτηματολογίου δίνει η κυβέρνηση μέσω ...«συστήματος εμπρόθεσμης προσέλευσης», όπως το ονομάζει, κάτω από την πίεση των προβλημάτων που δημιουργούνται στα υποθηκοφυλακεία και στα Γραφεία Κτηματογράφησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ:

  • Οσοι δεν έχουν στην κατοχή τους απαραίτητα για την υποβολή της δήλωσης έγγραφα θα πρέπει να προσέλθουν στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης μέχρι την 31 Οκτώβρη, ώστε να παραλάβουν Αποδεικτικό Εμπρόθεσμης Προσέλευσης. Με το έγγραφο αυτό θα μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους μόλις εκδοθούν τα δικαιολογητικά τους.
  • Στο Αποδεικτικό Εμπρόθεσμης Προσέλευσης θα καταγράφονται τα στοιχεία του δικαιούχου των δηλώσεων, ο αριθμός των δηλουμένων δικαιωμάτων και θα ορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για την υποβολή της δήλωσης.
  • Η ρύθμιση αυτή αφορά: α) όσους δεν έχουν αντίγραφα των τίτλων κτήσης των δικαιωμάτων τους (π.χ. συμβόλαια) και έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση αντιγράφων στα κατά τόπους Υποθηκοφυλακεία, τα οποία λόγω αυξημένου φόρτου δε δύνανται να τα χορηγήσουν άμεσα και β) όσους έχουν αποκτήσει δικαίωμα με κληρονομιά, αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα πράξη αποδοχής της.

Πρακτικά τη ρύθμιση αυτή μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι όσοι υπολογίζουν ότι δεν προλαβαίνουν να έχουν έτοιμες τις δηλώσεις τους μέχρι τις 31 Οκτώβρη.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι αύριο Κυριακή 19 Οκτώβρη καθώς και την επόμενη (26 Οκτώβρη) όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ