Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Οργανώνουν τη μαζική τους κάθοδο στους δρόμους

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις προγραμματίζονται για την Τρίτη 21 Οκτώβρη

Με το βλέμμα στραμμένο στις κινητοποιήσεις της Τρίτης 21 Οκτώβρη, οι μαθητές που βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό, οργανώνουν τον αγώνα τους με πολύμορφες δράσεις, συναυλίες και τοπικές κινητοποιήσεις, ενώ με το δίκιο των αιτημάτων τους και την αποφασιστικότητά τους αποκρούουν τις επιθέσεις καταστολής των αγώνων και τα ...«φιλικά χτυπήματα στην πλάτη» από τις δυνάμεις εκείνες που επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον αγώνα τους.

Στην Αθήνα, πάνω από 40 σχολεία έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Τρίτης. Δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί, στην οδό Σταδίου (Χαυτεία).

Στον Πειραιά αποφάσεις για δυναμική μαθητική κινητοποίηση στην πόλη έχουν πάρει 24 σχολεία και το ραντεβού τους για την Τρίτη είναι στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοραή.

Πολλές δεκάδες μαθητές από τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν χτες στους δρόμους της περιοχής τους, διαδηλώνοντας για να μην πληρώνουν τα βιβλία στα μαθήματα ξένων γλωσσών του σχολείου και να μην επιστρέφουν τα σχολικά βιβλία τους στο τέλος της χρονιάς. Η δυναμική κινητοποίησή τους ξεκίνησε με αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της πλατείας Αγ. Παρασκευής και συνεχίστηκε με πορεία στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.

Σήμερα τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής προγραμματίζουν να συγκροτήσουν τοπικό συντονιστικό, ενώ σε πολλούς δήμους της Αθήνας (Ζωγράφου, Βύρωνα, Ιλιον, Πετρούπολη κ.α.), αλλά και στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας οι μαθητές συντονίζονται, προκειμένου να κατέβουν μαζικά, με δυναμικές προσυγκεντρώσεις στην κινητοποίηση της Τρίτης.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε η κατάληψη σε 70 σχολεία και το Συντονιστικό καλεί στην κινητοποίηση της Τρίτης στις 11 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου.

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν οι μαθητές της Κατερίνης, χτες το πρωί, μετά από απόφαση του Συντονιστικού των σχολείων της πόλης. Συγκεντρώθηκαν στις 9.30 το πρωί στην είσοδο του Πάρκου, όπου και διαβάστηκε το πλαίσιο του Συντονιστικού. Στη συνέχεια με πορεία κατέληξαν στο Δημαρχείο όπου διοργανώθηκε συναυλία. Οι μαθητές και μαθήτριες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα οπότε θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία, ενώ μαζική αναμένεται η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της 21ης Οκτώβρη.

Στη Φλώρινα, χτες το βράδυ, οι μαθητές συμμετείχαν σε συναυλία που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό, ενώ στην Κοζάνη πορεία στους δρόμους πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου και 2ου Ενιαίου Λυκείου.

Σε άλλες πόλεις

Στη Λάρισα, οι μαθητές προγραμματίζουν για την Τρίτη πορεία από το 1ο Λύκειο με κατάληξη την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στην Πάτρα, οι μαθητές συγκεντρώνονται την Τρίτη στις 9.30 το πρωί στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, ενώ μαθητικές κινητοποιήσεις θα γίνουν την Τρίτη και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Απόφαση για συγκεντρώσεις την Τρίτη έχουν πάρει επίσης 2 σχολεία στην Πρέβεζα, 3 Λύκεια στην Αρτα και ένα σχολείο στο Αγρίνιο.

Θυμίζουμε ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί μαθητικά Συντονιστικά σε Αθήνα, Πειραιά, Μενίδι, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Κατερίνη, Φλώρινα, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Πτολεμαΐδα, Πάτρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Πρέβεζα. Ενώ σήμερα και το Σαββατοκύριακο σχεδιάζεται η συγκρότηση Συντονιστικών σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Ηράκλειο Κρήτης, Πύργο, Αρτα, Κέρκυρα και Χίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ