Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
«Αντεπίθεση τώρα για μόρφωση, δουλειά, καλύτερη ζωή»

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
«Οι προηγούμενες γενιές διεκδίκησαν, κέρδισαν κατακτήσεις και μας τις παραδώσανε. Τώρα μας τις παίρνουν πίσω. Εχουμε υποχρέωση να τις υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε και νέες». Με αυτά τα λόγια η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, κάλεσε χτες τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΙΕΚ Πειραιά, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο χώρο, να ενωθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.

Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου εργάζονται και σπουδάζουν πληρώνοντας όμως 365 ευρώ δίδακτρα το εξάμηνο για να εγγραφούν στο ΙΕΚ και να καταρτιστούν σε ένα επάγγελμα. Βιώνουν δηλαδή στο πετσί τους την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Σήμερα για να μάθουν μια τέχνη πρέπει να πληρώσουν και αύριο βλέπουν μπροστά τους την ανεργία, την ανασφάλιστη δουλειά, τα πενιχρά μεροκάματα.

Η Διαμάντω Μανωλάκου ενημέρωσε μαθητές και καθηγητές για τα χειρότερα που έρχονται, όπως κατάργηση εργασιακών σχέσεων, ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενεργός και ανενεργός χρόνος εργασίας, αλλά και τη σημερινή προκλητική στάση της κυβέρνησης που μέσα από τον προϋπολογισμό κόβει λεφτά από την Παιδεία, την Υγεία, εμπορευματοποιεί αυτά και άλλα κοινωνικά αγαθά που απαιτείται να είναι δωρεάν σε όλους και δίνει πλουσιοπάροχα χρήμα στους τραπεζίτες και στους κεφαλαιοκράτες. Επομένως, τόνισε, απαιτείται να αντιδράσουμε τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Και κατέληξε χαρακτηριστικά: «Αντεπίθεση τώρα για μόρφωση, δουλειά, καλύτερη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ