Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η τρομοκράτηση των αγώνων της νεολαίας δε θα περάσει

Με αφορμή την απόπειρα τρομοκράτησης των μαθητικών κινητοποιήσεων με την ενεργοποίηση της «Πράξης νομοθετικού περιεχομένου» και τη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς στη Θεσ/νίκη το Νοέμβρη του 2006, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του σχολιάζει:

«Την ίδια ώρα που η δήθεν "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη συγκαλύπτει εξόφθαλμα το βάναυσο ξυλοδαρμό του φοιτητή από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, το Νοέμβρη του 2006, κοστολογώντας τη λαϊκή κατακραυγή με πρόστιμα... 1.000 ευρώ...

Την ίδια ώρα που η δήθεν "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια στο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού στους καπιταλιστές, και "νίπτει τας χείρας της" για τα εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς...

Την ίδια ακριβώς ώρα εμφανίζεται "βασιλικότερη του βασιλέως" και επιτελεί το ρόλο της καταστολής που της έχει ανατεθεί, ενεργοποιώντας για μια ακόμα φορά το χουντικής προέλευσης διάταγμα του ΠΑΣΟΚ ενάντια στους μαθητές, στέλνοντας για μια ακόμα φορά τους εισαγγελείς στα σχολεία, σε μια εκ νέου προσπάθεια να τρομοκρατήσει μαθητές, γονείς και καθηγητές, να ανακόψει τους αγώνες του μαθητικού κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες για τα νέα αυτά κρούσματα αυταρχισμού και ποινικοποίησης των αγώνων.

Τα σχολεία καταστρέφονται όχι από τους αγώνες των μαθητών, αλλά από την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποταγής της Παιδείας στις ανάγκες των επιχειρήσεων, στα κέρδη των μονοπωλίων.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι δε χωρά καμία αυταπάτη για τα όρια του σημερινού άδικου "Δικαίου". Η κρατική καταστολή και βία είναι η άλλη όψη της επίθεσης στα δικαιώματα λαού και νεολαίας για την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών. Είναι θεσμοθετημένη από την ΕΕ. Είναι υπόλογοι όσοι στηρίζουν την ενίσχυσή της, όποια φρασεολογία κι αν επιλέγουν.

Επιβεβαιώνεται ότι ο μόνος δρόμος για το λαό και τη νεολαία, είναι η σύγκρουση και ρήξη με τη σημερινή πολιτική, την πολιτική του κεφαλαίου.

Η αγανάκτηση και η οργή να γίνει δύναμη για την ανάπτυξη της πάλης ενάντια στην πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ