Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να απομακρυνθεί η Αστυνομία από το Ελληνικό Ιωαννίνων

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους κατοίκους και τους γέροντες του Ελληνικού Ιωαννίνων
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους κατοίκους και τους γέροντες του Ελληνικού Ιωαννίνων
Την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή του Ελληνικού Ιωαννίνων ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης.

Οπως σημειώνεται, το πρωί της 15ης Οκτώβρη 2008 πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις, εκτελώντας προφανώς κυβερνητικές εντολές και επιδεικνύοντας πυγμή και αποφασιστικότητα στην εφαρμογή αντιλαϊκών αποφάσεων, επιτέθηκαν σε κατοίκους του Ελληνικού Ιωαννίνων, πολλοί από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι και γυναίκες. Αφού τους κατατρόπωσαν - επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση - χρησιμοποιώντας άφθονα επικίνδυνα χημικά και δακρυγόνα, κατόρθωσαν να εγκαταστήσουν τον εργολάβο στο χώρο του ΧΥΤΑ, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το χωριό. Παρά την επίτευξη του στόχου, μεγάλη αστυνομική δύναμη παραμένει στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η ωμή και απροκάλυπτη αυταρχική επίθεση από ισχυρές διμοιρίες των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων της περιοχής του Ελληνικού στο Δήμο Κατσανοχωρίων στα Γιάννενα έγινε διότι αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη και εγκεκριμένη από την Περιφέρεια περιοχή, καθώς βρίσκεται κοντά σε σπίτια και πάνω σε πολύτιμο υδροφόρο ορίζοντα.

Και στην Επίκαιρη Ερώτηση σημειώνεται στη συνέχεια πως με μεγάλη και μαχητική διαδήλωση το απόγευμα της μεθεπόμενης μέρας (σ.σ.: 17/10/1008) στα Γιάννενα, οι κάτοικοι του Ελληνικού απαίτησαν τη διακοπή των εργασιών για τον ΧΥΤΑ και την απομάκρυνση της Αστυνομίας και, στη συνέχεια, προχώρησαν σε σχετικό διάβημα προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου. Η απάντηση που πήραν - συνεχίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ - ήταν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα απομακρυνθούν μεν από το χωριό, θα παραμείνουν όμως στην περιοχή για την προστασία του εργολάβου όσο θεωρηθεί αναγκαίο.

Με βάση τα παραπάνω, ο Κ. Αλυσανδράκης ρωτά τον υπουργό Εσωτερικών:

  • Κατά πόσο θεωρεί ότι η επίθεση σε γέροντες και γυναίκες είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την επιβολή πολιτικών αποφάσεων όταν υπάρχουν λαϊκές αντιδράσεις, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν δικαστικές προσφυγές, ακόμα και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Τι μέτρα θα πάρει για να ικανοποιήσει την απαίτηση των κατοίκων να απομακρυνθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή, να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής ΧΥΤΑ στο χώρο του Ελληνικού και να αρχίσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος για οριοθέτησή του σε κοινά αποδεκτή τοποθεσία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ