Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Ενίσχυση των προσπαθειών για την απελευθέρωσή τους

ΑΒΑΝΑ.--

Την ανάγκη να εμποδιστεί το ενδεχόμενο να κλείσει η υπόθεση των πέντε Κουβανών πατριωτών από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας, Ρικάρντο Αλαρκόν, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «La Mesa Redonda».

«Θα αποτρέψουμε το κλείσιμο της υπόθεσης με συγκεκριμένα επιχειρήματα, διαδηλώσεις, συναυλίες και συγκεντρώσεις από το λαό της Κούβας και των ΗΠΑ, καθώς και πολλών άλλων χωρών του πλανήτη μας», τόνισε ο Αλαρκόν.

Ο Κουβανός πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης αναφέρθηκε και στις αυθαίρετες ενέργειες που έχουν γίνει από την ημέρα της σύλληψης των πέντε Κουβανών πατριωτών αλλά και τη μετέπειτα δικαστική διαδικασία, όπου καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές φυλάκισης με την κατηγορία της κατασκοπίας, επειδή ξεσκέπασαν αντικουβανικές οργανώσεις (που λειτουργούν ανενόχλητα στις ΗΠΑ) και τα σχέδιά τους να πλήξουν την Κούβα και το λαό της με εγκληματικές πράξεις. Επίσης κάλεσε σε ένταση της κινητοποίησης για να ασκηθεί πίεση προς την αμερικανική κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ