Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Με τον εφιάλτη της απομόνωσης οι νησιώτες

Εφοπλιστές και κυβέρνηση παίζουν άθλια παιχνίδια στις πλάτες των κατοίκων των νησιών και των ναυτεργατών

Καθώς η απορύθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το ένα μετά το άλλο τα νησιά κινδυνεύουν με τον εφιάλτη της απομόνωσης. Χτες το πρωί, βρέθηκαν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των νησιών Σάμου, Χίου και Μυτιλήνης.

Ο Νομός Σάμου έχει μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Β. Ελλάδα, ενώ αναμένεται αντικατάσταση του πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» από το υπερήλικο και υποσυντήρητο πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ», γεγονός που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των νησιωτών. Σε ό,τι αφορά τη Χίο και τη Μυτιλήνη, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις σε πλοία, προγραμματίζεται στο δρομολόγιο προς τα νησιά αυτά να προστεθούν και νησιά των Κυκλάδων (Πάρος, Νάξος κλπ.), που σημαίνει ότι το πλοίο θα φτάνει στο Β. Αιγαίο μετά από τουλάχιστον 20 ώρες! Ηδη, έντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν η Λήμνος, ο Αϊ - Στράτης, ενώ η κατάσταση ξεπερνάει τα όρια σε νησιά των Κυκλάδων, καθώς από την περασμένη Παρασκευή έχει ακινητοποιηθεί το ακτοπλοϊκό πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ» που κάλυπτε την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των κυκλαδίτικων νησιών.

Αέρα στα πανιά της εφοπλιστικής ασυδοσίας δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ενδεικτικό της «ασυλίας» που χαίρουν οι εφοπλιστές είναι ότι, με παρέμβαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ακόμα τα πλοία του εφοπλιστή Μανούση της εταιρείας «ΣΑΟΣ», «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» και «ΣΑΟΣ ΙΙ» παραμένουν εν κινήσει, παρά την απόφαση της διοίκησης του ΝΑΤ που προέβλεπε την ακινητοποίησή τους από την περασμένη Πέμπτη! Χτες το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του ΝΑΤ για το θέμα της «ΣΑΟΣ», όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρεαν, θα γινόταν νέα ρύθμιση των χρεών. Στο μεταξύ, μέχρι αργά χτες το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ