Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου για τους σφουγγαράδες της Καλύμνου 

Στα δικαστήρια οδηγούνται την Παρασκευή 13 του Οκτώβρη εβδομήντα ψαράδες-σφουγγαράδες της Καλύμνου, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις το Γενάρη του 1999, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Τα παραπάνω τονίζει σε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, και συνεχίζει: «Οι δίκες αυτές δεν αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία" αλλά έρχονται σε συνέχεια των άλλων δικαστικών διώξεων που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε βάρος διάφορων κοινωνικών ομάδων που αγωνίζονταν για δικαιώματά τους, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης. Αποτελούν συνέχεια των "αγροτοδικείων" και "μαθητοδικείων" που στήθηκαν, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται για την προστασία των συμφερόντων τους».

Επειδή με τα δικαστήρια δε λύνονται τα προβλήματα που προκαλούν τους αγώνες των εργαζομένων, ο βουλευτής του Κόμματος ερωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης αν θα σταματήσει η κυβέρνηση την τακτική της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων και κατά συνέπεια της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ