Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Εμπαιγμός η στάση του νομάρχη Θεσσαλονίκης

Η προσπάθεια αποστασιοποίησης από την κυβέρνηση έχει στόχο να καλύψει και τις δικές του μεγάλες ευθύνες για τα προβλήματα του νομού

Διεκδικώντας έκτακτα κονδύλια με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες της σχολικής στέγης και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του χτες, ο Π. Ψωμιάδης έκλεισε τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για μία μέρα.

Σχολιάζοντας τη στάση του νομάρχη, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Θεσσαλονίκης, επισημαίνει, ωστόσο: «Με το κλείσιμο της Νομαρχίας και τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η διοίκηση Π. Ψωμιάδη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης προσπαθεί να απαλλαγεί από τις ευθύνες που έχει ως υποστηρικτής της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει συσσωρεύσει πολλά προβλήματα στο νομό Θεσσαλονίκης και σ' όλη τη χώρα». Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη σχολικής στέγης, την έλλειψη καθηγητών, το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, το κλείσιμο των δεκάδων εργοστασίων, τη μαζική ανεργία, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος (Κορώνεια), τη δυσλειτουργία της ΝΑΘ (1.200 κενές οργανικές θέσεις), την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας (στέιτζ, ορισμένου χρόνου και έργου).

Αλλά, συνεχίζει η ανακοίνωση: Αυτή η διοίκηση, ο νομάρχης, παρέδωσε και δημόσιες εκτάσεις στην ΚΕΔ για την ανταλλαγή με τη Μονή Βατοπεδίου. Ετσι, η προσπάθεια αποστασιοποίησης από την κυβέρνηση είναι εμπαιγμός προς το λαό του νομού Θεσσαλονίκης, τονίζεται. Ενώ ο ισχυρισμός του ότι «ήμουν αναγκασμένος» καταρρίπτει τη θέση του ότι αντιστέκεται στην κεντρική εξουσία. Αντίθετα, είναι μέρος της εξουσίας που προωθεί αντιλαϊκές, αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να αγωνιστούν για Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού και όχι μηχανισμό που υπηρετεί τα κυβερνητικά και μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ