Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Υποκρισία για το Βιετνάμ

Τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Υποκρισία και πρόσχημα για την άσκηση απαράδεκτων πολιτικών και οικονομικών εκβιασμών, ώστε να υποταχτεί ο ηρωικός λαός του Βιετνάμ και να ευθυγραμμιστεί η χώρα του στην ιμπεριαλιστική πολιτική, αποτελεί η επίκληση από την ΕΕ της αναγκαιότητας σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή, τα οποία δήθεν παραβιάζονται, όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του KKE Θανάσης Παφίλης, λαμβάνοντας το λόγο κατά τη σχετική συζήτηση για τη νέα εταιρική σχέση και οικονομική συμφωνία ΕΕ - Βιετνάμ την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ «καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι ο ιμπεριαλισμός και οι εκπρόσωποί του, η ΕΕ και οι HΠA και όσοι τους στηρίζουν, δεν πρόκειται να ξεχάσουν το Βιετνάμ. Γιατί αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο. O ηρωικός λαός του νίκησε και το γαλλικό και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και απέκτησε την ανεξαρτησία του. Τα πανομοιότυπα ψηφίσματα που προτείνονται σήμερα είναι απαράδεκτα και καλούν το Βιετνάμ να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της ΕΕ. O,τι δεν πέτυχε ο ιμπεριαλισμός με τα όπλα, τις σφαγές και τα φρικιαστικά εγκλήματα, προσπαθεί να το πετύχει με οικονομικούς εκβιασμούς. Σε αυτό αποσκοπούν οι ρήτρες για δήθεν σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατία που έχετε θεσπίσει. Αφού, λοιπόν, επικαλείσθε τα ανθρώπινα δικαιώματα σας ρωτάω, μαζί και τον κ. Cappato, να μας απαντήσετε: Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Βιετνάμ που υποφέρουν από το λεγόμενο "Πορτοκαλί Παράγοντα" ("Agent Orange"), ένα απάνθρωπο χημικό και βιολογικό όπλο που χρησιμοποίησαν οι HΠA».

Παράλληλα, τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμη τερατογενέσεις, θάνατοι από καρκίνο, ερήμωση περιοχών ολόκληρων από τη χρήση αυτού του όπλου που παρήγαγε η γνωστή εταιρεία Monsanto. Αυτοί οι άνθρωποι που βασανίζονται και πεθαίνουν ακόμη, δεν έχουν το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή; Γιατί, λοιπόν, δε στηρίζετε την απαίτηση της κυβέρνησης του Βιετνάμ και των θυμάτων για αποζημίωση και αντιμετώπιση των συνεπειών από αυτόν τον απαγορευμένο βιοχημικό πόλεμο; Στηρίζετε όμως στο ψήφισμα την επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία ανήκει στο λαό».

Καταλήγοντας, ο Θ. Παφίλης είπε χαρακτηριστικά: «Να γιατί είναι υποκρισία η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Αρμόδιος να λύσει τα προβλήματά του είναι ο λαός του Βιετνάμ και όχι εκείνοι που δολοφόνησαν πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον πόλεμο για να τον υποτάξουν. Αυτό που απαιτείται είναι μια ισότιμη, αμοιβαία επωφελής οικονομική συνεργασία, χωρίς πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Γενεύη ο Θ. Παφίλης (2009-09-24 00:00:00.0)
Αμεση απελευθέρωση του Ιρλανδού αγωνιστή Σον Γκάρλαντ (2009-02-06 00:00:00.0)
Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» (2008-09-05 00:00:00.0)
Ακόμη ένας μηχανισμός επέμβασης (2008-06-07 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΠΣΕ στη Βραζιλία (2005-01-25 00:00:00.0)
«Διεύρυνση» πωλήσεων όπλων (2004-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ