Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απαράδεκτες συνδικαλιστικές συμπεριφορές

Αλήστου μνήμης εποχές του κυβερνητικού συνδικαλισμού αναβιώνουν οι διορισμένοι απ' τα δικαστήρια συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Ο διορισμός έγινε ύστερα απ' την απραξία του προηγούμενου ΔΣ, όπου πρώτη δύναμη ήταν η ΠΑΣΚΕ, και με την υποχρέωση να κάνουν εκλογές μέχρι τις 18.10.2008. Ωστόσο, όμως, οι διορισμένοι συνδικαλιστές άφησαν να περάσει άπρακτη και αυτή η ημερομηνία.

Ετσι στις 20.10.2008 εργαστηριακοί του ΙΚΑ ζήτησαν απ' τους διορισμένους συνδικαλιστές να πάρουν την απόφαση να προκηρύξουν, έστω και εκπρόθεσμα, εκλογές ή να παραιτηθούν. Και τότε ο πρωτοκλασάτος της ΔΑΚΕ Χρήστος Ελπιδοφόρου - με απαθείς θεατές δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ - έδωσε τούτη την απάντηση: «Εκλογές θα κάνω όταν αποφασίσω εγώ». Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ οι διορισμένοι προχώρησαν και σε προπηλακισμούς σε βάρος εργαζομένων που προσπάθησαν να λάβουν γνώση των εισερχομένων - όπως έχουν κάθε δικαίωμα - εγγράφων του Συλλόγου.

Μια αντιλαϊκή πολιτική σαν κι αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ μόνο διορισμένοι συνδικαλιστές θα μπορούσαν να υπηρετήσουν. Η λύση βρίσκεται - όπως προτείνει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα - στον αγώνα για την εκλογή ενός Διοικητικού Συμβουλίου με αλλαγή συσχετισμών που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και θα αγωνίζεται για την ικανοποίηση αιτημάτων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ