Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εχασε και στις εντυπώσεις που επιδίωκε

Η σύγχυση που επικράτησε χτες στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στάση που θα ακολουθούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, αποκάλυψε περίτρανα ότι κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν να μετατρέψει το τεράστιο σκάνδαλο με τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας σ' ένα επικοινωνιακό «τρικ» επιμερισμού «προσωπικών ευθυνών» για κυβερνητικά στελέχη, που θα συγκάλυπτε τις δικές του πολιτικές ευθύνες και θα λειτουργούσε αποπροσανατολιστικά για το διαχρονικό δικομματικό έγκλημα.

Το ΠΑΣΟΚ, αφού αρχικά χτες μετά από σύσκεψη στελεχών του λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση της πρότασής του για την Προανακριτική για την υπόθεση με τη μονή Βατοπεδίου δήλωνε ότι τα στελέχη του θα είναι «παρόντα στην ψηφοφορία», στη συνέχεια, και μπροστά στον κίνδυνο από τη στάση του να καταγραφεί επίσημα η απόρριψη της πρότασης και να αποκλειστεί η δυνατότητα σύστασης προανακριτικής επιτροπής στο απώτερο μέλλον, άλλαξε τη θέση του.

Συγκεκριμένα, σε νέα σύσκεψη υπό την προεδρία αυτή τη φορά του Γ. Παπανδρέου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν και μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν μέσα στη Βουλή ότι δε θα προχωρήσουν στη διεξαγωγή ψηφοφορίας «λόγω μη απαρτίας».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριζε ότι «θα συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος»... Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας διατύπωναν σε «πηγαδάκια» στο Κοινοβούλιο τις διαφωνίες τους με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην προανακριτική.

Οι διαδικαστικές «κωλοτούμπες» του ΠΑΣΟΚ έδειξαν ότι κεντρικός στόχος του ήταν να ανεβάσει τους τόνους της δικομματικής αντιπαράθεσης και να τους αξιοποιήσει στον αγώνα δρόμου για την ανακατάληψη της εξουσίας χωρίς να θίξει τον πυρήνα της πολιτικής, που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία, την οποία στήριξε και στηρίζει με τις πολιτικές και προγραμματικές του θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ