Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: Να αλλάξει το νομικό καθεστώς ιδιοκτησίας της εκκλησιαστικής γης και να γίνει δημόσια. Φαρσοκωμωδία η Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική Επιτροπή. Χωρίς ονομαστική μυστική ψηφοφορία έγινε χτες η συζήτηση.

  • Στόχος του ΚΚΕ με την Εξεταστική και με την Προανακριτική Επιτροπή είναι να φωτιστεί το ζήτημα της ιδιοκτησίας δασών και δασικών εκτάσεων, παραλιών κ.λπ., που έχουν το Αγιον Ορος, η Εκκλησία, τα μοναστήρια, για να αλλάξει αυτό το νομικό καθεστώς.
  • Η στάση αποχής της Νέας Δημοκρατίας από τη διαδικασία συζήτησης για την Προανακριτική και η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να συζητηθεί έδειξαν, όπως και με την όλη τακτική τους, ότι επιδιώκουν τον ενταφιασμό του σκανδάλου για να συνεχίσουν να ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, το δημόσιο πλούτο.
  • Στο Αγιο Ορος μπερδεύονται δυνάμεις εξωτερικές, μπλέκονται μονοπώλια, πολιτικά συμφέροντα, οικονομικά συμφέροντα. Εγινε προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ να τα ρίξει στη ΝΔ και η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, πίσω από ένα νομικό καθεστώς που έχει φτιαχτεί από νομοθέτες και το Κοινοβούλιο και που δεν ήθελαν να το αλλάξουν.
  • Οι ευθύνες δεν είναι κατ' ανάγκη ή μόνο ποινικές. Το ΚΚΕ μετρά τις πολιτικές. Και τα άλλα κόμματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ, συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην όξυνση, στους καυγάδες, στα σλόγκαν, στις ατάκες, στο κλίμα που δημιουργείται, συμβάλλοντας στον πλήρη εκφυλισμό της υπόθεσης.

ΣΕΛ.  6   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ