Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Συμφωνία για παναφρικανική κοινή αγορά

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Κείμενο συμφωνίας για τη μεσοπρόθεσμη δημιουργία μίας κοινής παναφρικανικής αγοράς, περίπου 527.000.000 ανθρώπων, με συνολικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ύψους 625 δισ. δολαρίων υπέγραψαν στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα, ηγέτες και αξιωματούχοι από τέσσερις περιφερειακούς οικονομικούς οργανισμούς της Αφρικής. Βασικός στόχος της συμφωνίας αποφασίστηκε να είναι η «ομογενοποίηση» των υπαρχόντων διαφορετικών οικονομικών και τραπεζικών συστημάτων σε 27 χώρες της ηπείρου ώστε να πραγματοποιείται «ελεύθερα η διακίνηση κεφαλαίων και ανθρώπων». Από την Αίγυπτο και τη Λιβερία μέχρι την Κένυα και τη Νότια Αφρική...

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα δημιουργίας της ...«αφρικανικής» ΕΕ θα καθοριστεί τον επόμενο χρόνο σε μία νέα σύνοδο κορυφής κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της «Νοτιοαφρικανικής Αναπτυξιακής Κοινότητας» (SADR), της «Κοινής Αγοράς για την Ανατολική και Νότια Αφρική» (COMESA) και την «Ανατολικοαφρικανική Κοινότητα» (EAC).

Στη σύνοδο της Καμπάλα αποφασίστηκε έτσι η σύγκλιση των εμπορικών και επενδυτικών κανονισμών των παραπάνω τριών περιφερειακών οικονομικών οργανισμών, αλλά και η ελεύθερη κίνηση προσώπων σε 27 αφρικανικές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ