Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος μετανάστη έξω απ' τη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, έξω απ' τη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας να αλλάξει η κατάσταση του αίσχους, πραγματοποίησε για ακόμη μια φορά, χτες το πρωί, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, μετά και από το θάνατο του Πακιστανού εργάτη έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, το Σάββατο το βράδυ.

Σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, ο άτυχος μετανάστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του γνωστού χάους που δημιουργείται, έξω απ' τη Διεύθυνση, για μια ευκαιρία νόμιμης παραμονής στη χώρα. Κάθε Σάββατο μαζεύονται χιλιάδες μετανάστες, «ζώνοντας» κυριολεκτικά το κτίριο μέχρι την Κυριακή το πρωί, οπότε και 400 απ' αυτούς γίνονται δεκτοί για να κάνουν την αίτηση για άσυλο.

Ολο το βράδυ παίζεται ένα κυνηγητό μεταξύ των μεταναστών που θέλουν να περάσουν μπροστά στη σειρά και της αστυνομίας, με κίνδυνο να ποδοπατηθούν. Σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, μετά από μια τέτοια κατάσταση ο μετανάστης έπεσε σε ρέμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος του μετανάστη δε σχετίζεται με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Να σημειώσουμε ότι το ίδιο χάος επικράτησε και την Κυριακή το πρωί με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μεταναστών. Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει παρέμβει για το θέμα με συγκεντρώσεις, μεγάλες εξορμήσεις, συναντήσεις στη Διεύθυνση και Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή. Εχει επισημάνει ότι, εάν δε λυθεί το μεγάλο πρόβλημα με τη «φρίκη» της οδού Σαλαμινίας, θα θρηνήσουμε και νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ