Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Θεωρεί παρείσακτους στα σωματεία τους συμβασιούχους!

Απαράδεκτη μεθόδευση για να μην ψηφίσουν στις εκλογές του Σωματείου Υπαλλήλων Δήμου Περάματος εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης

«Ούτε ο νόμος ούτε το εργατικό δίκαιο θεωρούν εργαζόμενο τον παρέχοντα τις υπηρεσίες του με σύμβαση έργου»! Πρόκειται για απόσπασμα του κατάπτυστου «σκεπτικού» της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, των παρατάξεων δηλαδή ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΣΥΝ), στην αγωγή που κατέθεσε χτες σε βάρος του Σωματείου Υπαλλήλων του Δήμου Περάματος, για να μπλοκάρει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Με την αγωγή της η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ έρχεται να πει ξεδιάντροπα ότι όσοι εργάζονται με τις μορφές απασχόλησης που η ΠΟΕ ΟΤΑ προσυπέγραψε δε «θεωρούνται εργαζόμενοι» και επομένως δεν μπορούν να έχουν κανένα δικαίωμα στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και δράση!

Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ είχε προσθέσει στο καταστατικό της την απαράδεκτη διάταξη, η οποία προέβλεπε ότι δεν έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκλέγουν αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία. Τώρα, με τις εκλογές στο Σωματείο των Υπαλλήλων του Δήμου Περάματος, προχωράει παραπέρα και απαγορεύει στους εργαζόμενους χωρίς μόνιμη εργασία να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και πρωτοβάθμιων σωματείων! Και αυτό όταν, εκτός όλων των άλλων, στις 23 του Οκτώβρη η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου Περάματος αποφάσισε στη Γενική Συνέλευση ότι στις εκλογές θα ψηφίσουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσεων εργασίας για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, αλλά και για αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Παρά τις μεθοδεύσεις και τη θυροκόλληση της αγωγής, κάτω από την αποφασιστικότητα των ίδιων των εργαζομένων, η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ