Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαθήματα εργοδοτικού συνδικαλισμού

Η κατάντια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και των εκπροσώπων του δεν έχει όριο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων γιατί φοβούνται και θέλουν να αποφύγουν την κινητοποίηση των εργαζομένων και τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ προσπάθησε επανειλημμένα - αλλά μάταια - να εμποδίσει περιοδεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 16 του Οκτώβρη στα τμήματα του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας ακόμη και εκφράσεις «ενοχλείτε τους εργαζόμενους», «δεν τους αφήνετε να δουλέψουν», «είστε τεμπέληδες».

Πρόκειται για τον ίδιο συνδικαλιστή που μαζί με τον γραμματέα (συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ) και τον αντιπρόεδρο (συνδικαλιστή μιας δήθεν ανεξάρτητης παράταξης), το πρώτο που έκαναν μόλις εκλέχθηκαν, ήταν να αλλάξουν την κλειδαριά των γραφείων του σωματείου, για να εμποδίσουν την πρόσβαση των μελών των άλλων παρατάξεων στα γραφεία του σωματείου.

Την καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις των εκπροσώπων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δίνουν οι εργαζόμενοι του Θριάσιου με τη μαζική συμμετοχή τους στους αγώνες, όπως έκαναν στην πανεργατική απεργία στις 21 του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ