Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΤΟΥΛΙ
Φασιστοειδή βεβήλωσαν πάλι το μνημείο του ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από ένα μήνα από την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο Περτούλι, προς τιμήν του ηρωικού ΕΛΑΣ και του Γενικού Στρατηγείου του, φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο με τη φιγούρα του αντάρτη και το σφυροδρέπανο, βάφοντας πάνω του φασιστικά σύμβολα και εμετικά συνθήματα. Μάλιστα, για τη νέα θρασύδειλη και κατάπτυστη ενέργειά τους επέλεξαν την παραμονή της 28ης Οκτώβρη, της μέρας που πριν από 68 χρόνια ο ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ στο φασιστικό άξονα.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωση - καταγγελία η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, «όσα συνθήματα κι αν γράψουν, όσες άνανδρες πράξεις κι αν κάνουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν να θάψουν την ιστορία του λαϊκού κινήματος, του ΚΚΕ, να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια». Και υπογραμμίζει: «Αυτό είναι που τους ενοχλεί ακόμη τόσο πολύ, που μπαίνει συνεχώς "γυαλί-καρφί" στο μάτι τους. Η καθοριστική δράση του λαϊκού κινήματος και ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ στην αντιφασιστική πάλη, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν μπορούν και σήμερα κάποιοι να αντέξουν την πατριωτική στάση του ΚΚΕ, που καλεί το λαό ενάντια στις ΝΑΤΟικές εξαρτήσεις, για να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις από την Ελλάδα, που καλεί σε λαϊκή αντεπίθεση για να πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια την κρίση τους. Νιώθουν ιδιαίτερα δυσάρεστα κάποιοι, που παρά τις επιθέσεις που δέχεται, το ΚΚΕ συνεχίζει, επιμένει και δυναμώνει την πάλη του, βαδίζει ανοδικά και συνεπέστατα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, μπροστάρης των αγώνων για τις λαϊκές ανάγκες, στην πάλη για λαϊκή εξουσία».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό του νομού τη βεβήλωση του μνημείου και τον καλεί να περιφρουρήσει και να προστατέψει αυτό το μνημείο, που αποτελεί τιμή του ΚΚΕ στην ιστορία του τόπου, έναυσμα για τη νεολαία να γνωρίσει τις πραγματικές πλευρές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να διδαχθεί την ανυπόταχτη και αδούλωτη στάση ζωής, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Τη βεβήλωση του μνημείου καταγγέλλει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιθήκων Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ