Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
EUROCORPS
Κοινά ευρωΝΑΤΟικά ιμπεριαλιστικά εργαλεία

Αποκαλυπτική η απάντηση του Συμβουλίου της ΕΕ σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη για την άσκηση καταστολής διαδηλωτών «ΕΥΡΩΠΗ ΙΙ/2008» που έγινε στη Θεσσαλονίκη

Σε όλες τις ευρωΝΑΤΟικές στρατιωτικές δομές - όπως οι περιβόητες Eurocorps - και τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς τους έχουν φροντίσει να εμπλέξουν τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις οι κυβερνήσεις της ΝΔ και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει το Συμβούλιο της ΕΕ απαντώντας σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, σχετικά με τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή Ασκός - Προφήτης της Θεσσαλονίκης, της «Ομάδας Μάχης» - «Hellbrock», υπό ελληνική διοίκηση, με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008», στο σενάριο της οποίας περιλαμβανόταν η αντιμετώπιση από δυνάμεις στρατού διαδηλωτών που κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «EU go home». Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλούσε το Συμβούλιο να τοποθετηθεί απέναντι σε τέτοιους είδους ασκήσεις στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και το δικαίωμα κάθε λαού, εντός ή εκτός ΕΕ, να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του, στις οποίες φυσικά συμπεριλαμβάνεται η αντίθεση στην πολιτική της ΕΕ και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της.

Στην απάντησή του το Συμβούλιο αναφέρει ότι η πιο πάνω άσκηση είναι εθνική ευθύνη, αφού πραγματοποιήθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις των Eurocorps, τις οποίες προσπαθεί να εμφανίσει ότι δεν εντάσσονται στις δομές της ΕΕ.

Τα Eurocorps (ευρωπαϊκά στρατιωτικά σώματα) αποτελούν στρατιωτικές δυνάμεις επέμβασης που δημιουργήθηκαν αρχικά από το Γαλλογερμανικό άξονα το 1991 (με συμφωνία μεταξύ του κεντροαριστερού Γάλλου Προέδρου Μιτεράν και του κεντροδεξιού Γερμανού καγκελάριου Κόλ), τέθηκαν από το 1993 στη διάθεση της ΔΕΕ και του ΝΑΤΟ, στις εντολές του οποίου και εντάχθηκαν. Στα Eurocorps εντάχθηκαν το 1993 το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, στις 7-1-2003 η Πολωνία και στις 3-9-2003 ταυτόχρονα η Ελλάδα και η Τουρκία.

Στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στην Κολωνία, τον Ιούνη του 1999 αποφασίστηκε η δυνατότητα χρησιμοποίησής τους από την ΕΕ, στα πλαίσια της δημιουργίας του «ευρωστρατού», με ρόλο δυνάμεων ταχείας αντίδρασης, απόφαση που επιβεβαιώθηκα και από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι, τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου. Στα πλαίσια της «Συνθήκης της Λισαβόνας» - του μετονομασμένου ευρωσυντάγματος - προορίζονται να αποτελέσουν τον πυρήνα των «στρατιωτικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης τύπου Petersberg» της ΕΕ.

Τα Eurocorps έχουν να επιδείξουν πλούσια ιμπεριαλιστική δράση, συμμετέχοντας, ως αναγνωρισμένες από το ΝΑΤΟ δυνάμεις ταχείας επέμβασης, σε όλες τις εγκληματικές επιθέσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ και ΗΠΑ σε βάρος των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 1998 αποτέλεσαν τον πυρήνα της ΝΑΤΟικής δύναμη SFOR στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το 2000 πρωτοστάτησαν στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής της KFOR στο Κόσσοβο, ενώ το 2004 αποτέλεσαν τον ηγετικό πυρήνα διοίκησης των εγκληματικών κατοχικών δυνάμεων της ISAF στο Αφγανιστάν.

Η προσπάθεια του Συμβουλίου να κρατήσει αποστάσεις από τα Eurocorps είναι παραπλανητική. Οι δυνάμεις αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω, αποτελούν κοινό εργαλείο στη διάθεση ΕΕ και ΝΑΤΟ και έχουν αποτελέσει μέχρι σήμερα, παντού, τον πυρήνα όλων των ευρωΝΑΤΟικών στρατιωτικών επεμβάσεων και αποστολών.

Υπόλογες οι ελληνικές κυβερνήσεις

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι υπόλογες και πρέπει να λογοδοτήσουν, γιατί στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχουν εμπλέξει τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας και πρωτοστατούν στις δυνάμεις των Eurocorps, στον στρατιωτικό αυτό πυρήνα της επιβολής των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι τέτοιο το θράσος τους, που δε διστάζουν να οργανώνουν σε ελληνικό έδαφος στρατιωτικές ασκήσεις των εγκληματιών αυτών για την αντιμετώπιση του «εχθρού λαού», Ελλήνων διαδηλωτών, όπως δολοφονούν σε πραγματικές συνθήκες και με πραγματικά πυρά τους λαούς των κατεχόμενων από τις ευρωνατοϊκές δυνάμεις χωρών, στη Βοσνία, στο Κόσσοβο και στο Αφγανιστάν!

Ο λαός μας, το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απαιτούν την άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την εγκληματική σπείρα των Eurocorps, να αποσυρθεί και να επιστρέψει κάθε ελληνική στρατιωτική αποστολή που συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κατοχής ΕΕ και ΝΑΤΟ, κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ