Σάββατο 1 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και φιλελεύθερη και σοσιαλδημοκρατική διαχείριση
  • Συζήτηση στη Βουλή για την οικονομική κρίση
  • Αλέκα Παπαρήγα: Η γραμμή πάλης που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι στην κρίση είναι να διεκδικήσουν την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, σε αντιπαράθεση με την πλουτοκρατία
  • Να βρεθούν σε θέση μάχης οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ελευθεροεπαγγελματίες, που υποφέρουν και θα δεχτούν τις συνέπειες της κρίσης, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία και οι γυναίκες. Σε θέση μάχης, συμμαχίας και συνολικής αντεπίθεσης. Να μη δεχτούν, όχι μόνο τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά ούτε τη συνολική πολιτική που ακολουθείται.
  • Η κυβέρνηση προτείνει μέτρα, που μπορεί να αναζωογονήσουν την κερδοφορία και να προετοιμαστεί ο επόμενος κύκλος της κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ζεστό χρήμα στους βιομήχανους. Στην ίδια λογική κινούνται και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιλώντας για την ανάγκη επενδύσεων, που γίνονταν όλα τα χρόνια, αλλά η θέση των εργαζομένων χειροτέρευε.
  • Το ΚΚΕ είναι εγγύηση στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, συνεπής αντιπολίτευση. Η διαχωριστική γραμμή είναι συνάρτηση της αντιπαράθεσης με την εργοδοσία. Καμία συναίνεση, καμία εργασιακή ειρήνη, αγώνας με όλες τις μορφές πάλης. Το ΚΚΕ προτείνει μέτρα, τα οποία θα πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια, καταθέτοντας και πρόταση νόμου για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

ΣΕΛ.  7   -   12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ