Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Σημαντική πρωτοβουλία για τους μετανάστες εργάτες

Σύσκεψη την περασμένη Κυριακή για τα ιδιαίτερα προβλήματα και την ανάγκη κοινής δράσης

Μια ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη, με στόχο τον εξοπλισμό των μεταναστών γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, με πρωτοβουλία του επιχειρησιακού σωματείου στην επιχείρηση «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ». Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες μετανάστες, που έθεσαν μια σειρά από ζητήματα σχετικά με τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματά τους, μεταφέροντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο στη δουλειά τους όσο και στη ζωή τους.

Ενα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκε είναι η απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά στελεχών της επιχείρησης σε βάρος τους. Ζήτημα για το οποίο, όπως τους ενημέρωσε ο πρόεδρος του σωματείου Θ. Χόρτης, έχει ήδη δοθεί τελεσίγραφο στην επιχείρηση ότι αν δεν πάρει μέτρα, προκειμένου να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά, θα ακολουθήσουν άμεσα δυναμικές παρεμβάσεις.

Οπως είπε στους εργαζόμενους ο Θ. Χόρτης, «εμείς σαν σωματείο δεν επιτρέπουμε διαφορετική αντιμετώπιση των μεταναστών από τους Ελληνες εργαζόμενους. Θεωρούμε ότι Ελληνες και ξένοι εργάτες είναι ίσοι και ως εκ τούτου έχουμε και ίσα δικαιώματα». Κάλεσε τους μετανάστες να εμπιστευτούν το σωματείο τους, να συσπειρωθούν σ' αυτό ώστε από κοινού Ελληνες και ξένοι εργάτες να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους, να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς, αμοιβής, ασφάλισης, κλπ., μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και αντιπροσωπεία από τη Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ. Παίρνοντας το λόγο, η Χρυσούλα Λαμπούδη, ανάμεσα σε άλλα ενημέρωσε τους μετανάστες και για τις πολύμορφες πρωτοβουλίες που παίρνει το ΠΑΜΕ, και κάλεσε όσους θέλουν να συμμετέχουν στο σχολείο που λειτουργεί κάθε Κυριακή για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος, στους μετανάστες μοιράστηκε και το βιβλίο που εξέδωσε το ΠΑΜΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ