Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ
Ανασφάλεια για τους ωρομίσθιους

«Ομηροι» στην πολιτική της συνειδητής υποχρηματοδότησης και απαξίωσης των ΤΕΙ είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού στην Αρτα, που αποτελείται από ωρομίσθιους καθηγητές, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος.

Σε χτεσινή συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση του ιδρύματος - όπου παραβρέθηκε και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος Κώστας Αλυσανδράκης - εκφράστηκε η δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον καθώς διανύουν τον τρίτο μήνα εργασίας τους χωρίς - για σημαντική μερίδα από αυτούς - να έχει υπογραφεί σύμβαση. Επιπλέον με απόφασή της η διοίκηση του ιδρύματος «πετσοκόβει» τις ώρες, βάζοντας φραγμό σε επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες μετά από χρόνια προσφοράς στο ίδρυμα.

Στην επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των σπουδαστών, αλλά και των καθηγητών, του περιεχομένου και του χαρακτήρα λειτουργίας των ιδρυμάτων και της γνώσης αναφέρθηκε ο Κώστας Αλυσανδράκης. Δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι η λειτουργία του ΤΕΙ με έκτακτο προσωπικό έχει επιπτώσεις στις σπουδές και στα εργασιακά δικαιώματα. Σε αυτήν τη ζοφερή προοπτική που επιδιώκει να διαμορφώσει μοντέλο νέου εργαζόμενου κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν, σημειώνοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους και να έρθουν σε ρήξη με τη συνολική επίθεση στα δικαιώματά τους, για ανατροπή της αντιλαϊκής - αντεργατικής αυτής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ