Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΠ ΑΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ευθεία επίθεση σε σωματεία και Συμβάσεις

Με έωλα επιχειρήματα αμφισβητεί την αρμοδιότητα των συνδικαλιστικών οργάνων να συμμετέχουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, εκβιάζοντας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων

Την υπογραφή ατομικών συμβάσεων επιδιώκει η ΟΛΠ ΑΕ, όπως φαίνεται και από το επίμαχο έγγραφο
Την υπογραφή ατομικών συμβάσεων επιδιώκει η ΟΛΠ ΑΕ, όπως φαίνεται και από το επίμαχο έγγραφο
Με κυβερνητική εντολή, η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ θέτει ευθέως υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου και κατ' επέκταση αμφισβητεί τις ίδιες τις οργανώσεις, το δικαίωμα στη συνδικαλιστική, συλλογική δράση. Σε έγγραφό της, το οποίο υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Αναστασόπουλος, αναφέρει προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι για να τις λάβει υπόψη θα πρέπει να «προσκομίσουν ρητές εξουσιοδοτήσεις» από τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν, οι οποίοι θα δηλώνουν ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα και χωρίς δικαίωμα αμφισβήτησης τους όρους με τους οποίους θα γίνει η διαπραγμάτευση της ΣΣΕ!

Το επιχείρημα που προβάλλει στο έγγραφο ο Ν. Αναστασόπουλος είναι ότι το τελευταίο διάστημα εργαζόμενοι ζητούν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού έγγραφα που αφορούν θέματα για τις τακτικές ή έκτακτες αποδοχές (υπερωρίες κλπ.)! Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι αυτό το φαινόμενο αποτελεί «αμφισβήτηση των εν λόγω συμφωνιών και ΣΣΕ» και «θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων των εργαζομένων»! Ξεκαθαρίζει ότι αν δεν προσκομιστούν οι δηλώσεις των εργαζομένων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις «θα πρέπει διά της υπηρεσιακής οδού να συμφωνηθούν αμοιβαία και σε ατομικό επίπεδο οι όποιες αμοιβές ή οτιδήποτε άλλο»!

Ομως, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά του Οργανισμού για το χτύπημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΣΣΕ, συνολικά για το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα εργαζομένων αμφισβητεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, διεκδικώντας με δικαστικά μέσα αυξήσεις στην αμοιβή των υπερωριών. Την ενέργεια αυτή προσπαθεί να αξιοποιήσει τώρα η εργοδοσία, επιχειρώντας να παρουσιάσει τα σωματεία αναρμόδια για την υπογραφή σύμβασης, αφού οι εργαζόμενοι κατά μόνας και δικαστικά επιλέγουν να διεκδικήσουν μισθούς και υπερωριακές αμοιβές.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα υπαλλήλων και η Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών, σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η πρωτοφανής αντεργατική και αντισυνδικαλιστική επίθεση, στόχο έχει «να βρει "καθαρό" το τοπίο το νέο αφεντικό του λιμανιού». Οσο για τις ευθύνες τις συμβιβασμένης πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας), τονίζεται πως «αντί να απαντήσει στην ολομέτωπη επίθεση, κλιμακώνοντας και διευρύνοντας το μέτωπο του αγώνα για λιμάνια 100% δημόσια στην υπηρεσία του λαού», υπονομεύει τον αγώνα που διανύει τον 11ο μήνα, τινάζει στον αέρα ακόμα και την απόφασή της για 24ωρη απεργία στις 7 Νοέμβρη, αφού θα την αναστείλει. Καλούν τους εργαζόμενους «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να βάλουν φραγμό στην εκφυλιστική πορεία του αγώνα που επιβάλλει η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσε απεργούς σε απολογία (2010-02-13 00:00:00.0)
Παράταση των κινητοποιήσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ (2008-06-28 00:00:00.0)
Επικίνδυνος συμβιβασμός με κυβέρνηση και ΟΛΠ (2007-01-03 00:00:00.0)
Παζάρια για το ξεπούλημα (2006-12-09 00:00:00.0)
Στο δημόσιο και στην υπηρεσία του λαού (2001-10-06 00:00:00.0)
Καθυστερήσεις από τις διοικήσεις (2000-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ