Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση

Η ΝΔ και η κυβέρνηση έχουν τα «πρωτεία» προβολής σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για το Σεπτέμβρη του 2008.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι τα ποσοστά προβολής του ΚΚΕ δεν είναι τόσο «ανύπαρκτα» σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ανεβασμένα είναι τα ποσοστά του ΣΥΝ που αγγίζουν ή μερικές φορές σε ορισμένα κανάλια, όπως στο MEGA και στον ΑΝΤΕΝΝΑ, είναι υψηλότερα από αυτά του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά «μειωμένα» εμφανίζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τα ίδια σχεδόν ποσοστά προβολής με το ΚΚΕ έχει ο ΛΑ.Ο.Σ. Αλλωστε, εκτός από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθημερινά από τα «παράθυρα» δεν απουσιάζουν ο Γ. Καρατζαφέρης και εκπρόσωποι του κόμματός του.

Στο μεταξύ, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι οι εξής: ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, 902 ΤV, ALPHA, STAR, ANTENNA, MEGA, ALTER, BOYΛH ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΣΚΑΪ, NOVA CINEMA και NOVA SPORTS. Στις δηλώσεις αναγράφονται οι δίαυλοι από τους οποίους θα εκπέμψουν ψηφιακά οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Οι δηλώσεις και οι δίαυλοι από τους οποίους θα εκπέμψουν οι 14 τηλεοπτικοί σταθμοί, τυπικά, θα «περάσουν» από την Ολομέλεια του ΕΣΡ. Να υπενθυμίσουμε ότι από την 1η του Νοέμβρη οι τηλεοπτικοί σταθμοί μπορούσαν, σύμφωνα με σχετική διάταξη, να εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα. Κανένας όμως σταθμός ακόμα δεν έχει κάνει το πρώτο βήμα, αφού όπως φαίνεται δεν είναι έτοιμοι.

Το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 115.000 ευρώ. Στον ΑΝΤΕΝΝΑ 40.000 ευρώ για διαφημιστική εκμετάλλευση προλήψεων και δεισιδαιμονίας σε γραμμές υψηλής χρέωσης με μικρή όμως γραμματοσειρά. Στο ALTER 40.000 ευρώ για τις εκπομπές «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που μεταδόθηκαν στις 19 και 25 του Μάη 2008. Στις εν λόγω εκπομπές χρησιμοποιήθηκε κρυφή κάμερα ενώ υπήρξε και προσβολή αναφερόμενων προσώπων. Στο STAR 15.000 ευρώ για την εκπομπή «Κάθε μέρα καλημέρα» (16/4/08) για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και πρόκληση υπέρμετρης ελπίδας στο κοινό. Στο «DCI» Νομού Δράμας 20.000 ευρώ γιατί δεν προσκόμισε τα στοιχεία που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τον ισολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ