Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές, που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται στις 8 του μήνα, καλεί τους εργαζόμενους η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ηλεκτροτεχνιτών» (ΔΑΣΗ). Τα μέλη της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών νομού Αττικής μπορούν να ψηφίζουν στα γραφεία του συνδικάτου (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη - 7ος όροφος), με την αστυνομική ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας, σήμερα και αύριο από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ., την Παρασκευή, 7/11, 8 π.μ. - 8 μ.μ. και το Σάββατο, 8/11, 9 π.μ. - 1 μ.μ.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΠΛΟΙΩΝ: Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ταξικού τους Σωματείου καλούνται να συμμετέχουν μαζικά σήμερα οι ηλεκτρολόγοι πλοίων. Η συνέλευση θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η ταξική διοίκηση του Σωματείου τονίζει ότι το σωματείο ήταν και θα είναι μπροστά σε κάθε αγώνα, δημιουργώντας στόχους και κατακτήσεις που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης.

ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΦΑΡΟΣ»: Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και περίπου ένα μήνα οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία «ΦΑΡΟΣ», διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών. Το Σωματείο Χαρτεργατών Ν. Αττικής, συμπαραστεκόμενο στους εργαζόμενους στη χαρτοβιομηχανία «ΦΑΡΟΣ», τους καλεί, μαζί με το σωματείο, να δυναμώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την εξασφάλιση της δουλειάς τους.

ΓΙΑΤΡΟΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την επίλυση των οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων. Το πρωί θα συγκεντρωθούν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικαλιστών, στα νοσοκομεία της πόλης υπηρετούν 2.600 γιατροί και λείπουν τουλάχιστον 1.000.

ΑμΕΑ: Σε συγκέντρωση - συνέλευση, την Κυριακή 9 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), καλεί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) Αττικής και Νήσων. Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμΕΑ) θα γίνουν στις 22 και 23 Νοέμβρη 2008 στα γραφεία του Πανελλαδικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (Μενάνδρου 26, Αθήνα). Αιτήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη 2008.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Την αυθαιρεσία της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας, που στην τελευταία Γενική Συνέλευση για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να γράψει στο Σωματείο τους εργαζόμενους οι οποίοι έγιναν αορίστου χρόνου με σχετικά ΦΕΚ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας - Συνεργαζόμενοι». Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην πλειοψηφία του ΔΣ και να συμμετέχουν δυναμικά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

ΑΔΕΔΥ: Την πραγματοποίηση κινητοποίησης - η μορφή δεν έχει οριστεί ακόμα - στις 26 Νοέμβρη για το ζήτημα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΠΔΥ αδυνατεί να καταβάλει τα εφάπαξ στους δικαιούχους, καθώς οι αντιασφαλιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το έχουν οδηγήσει - όπως και άλλα Ταμεία - σε δεινή οικονομική κατάσταση.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: Πρόταση ψηφίσματος ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και την παραπέρα επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, κατέθεσε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο. Η διοίκηση του Δήμου Αθήνας δε δέχτηκε το ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ