Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΑΓΕ
Απεργούν από σήμερα τα χαράματα

Στις πύλες του εργοστασίου, στη Μεταμόρφωση, συναντιούνται σήμερα οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας, δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης από το πρώτο λεπτό της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, για να σταματήσει κάθε αντεργατικό σχέδιο που προωθεί η εργοδοσία.

Η σημερινή απεργία αναδεικνύει την ανάγκη, η ανησυχία και η οργή που προκαλούν στους 750 εργαζόμενους της επιχείρησης οι απολύσεις που έγιναν (μέχρι σήμερα 18 οικογένειες έμειναν χωρίς μεροκάματο, ενώ η διοίκηση της ΦΑΓΕ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες) να μετατραπούν σε αγωνιστική συσπείρωση στο συνδικάτο. Μεγάλη σημασία έχει και η μαζική συμμετοχή στη σημερινή Γενική Συνέλευση, που έχει προγραμματιστεί για τους εργαζόμενους της ΦΑΓΕ, στις 10 π.μ. Οι απεργοί διεκδικούν άμεση ανάκληση των απολύσεων, την πιστή εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης για την παστερίωση, να ληφθούν μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ περιόδευσε στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο Φλώρινας με αφορμή 9 απολύσεις και τις πληροφορίες για ακόμα περισσότερες. Σε συναντήση με την διοίκηση ειπώθηκε ότι στα σχέδιά της επιχείρησης είναι η μείωση της παραγωγής κατά 30% και η μεταφορά της στις ΗΠΑ. Ακόμα, η πώληση του εργοστασίου των Ιωαννίνων, όπου ήδη οι εργαζόμενοι είναι ξεκρέμαστοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ