Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αναβίωση αντιδραστικών αντιπαιδαγωγικών απόψεων

Ανακοίνωση καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών νομού Ιωαννίνων με αφορμή άδικη δίωξη καθηγητή με αστήρικτες κατηγορίες

Την αυταρχική και αντιεκπαιδευτική στάση της Περιφερειακής Διεύθυνσης που προβαίνει σε άδικες και παράτυπες ενέργειες δίωξης εκπαιδευτικού καταγγέλλει σε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών νομού Ιωαννίνων. Το ζήτημα αφορά εκπαιδευτικό του 11ου Δημοτικού Σχολείου που διώκεται με αστήρικτες κατηγορίες για μη διδασκαλία, δήθεν, του μαθήματος των θρησκευτικών και μη τήρηση του αναλυτικού προγράμματος. Ενδεικτικό της προσπάθειας τρομοκράτησης και αναβίωσης, παράλληλα, ακραίων, σκοταδιστικών και συντηρητικών απόψεων αποτελεί και το ότι κατηγορείται ακόμη για μη ανάρτηση χριστιανικής εικόνας στην τάξη!

Το ΠΑΜΕ σχετικά με τις ψευδείς και άδικες κατηγορίες σημειώνει πως «ο εκπαιδευτικός διδάσκει κανονικά το μάθημα των θρησκευτικών και ότι αν δεν ήθελε να το διδάξει θα είχε ζητήσει πολύ απλά την εξαίρεσή του όπως δικαιούται».

Για τις κατηγορίες περί μη τήρησης του αναλυτικού προγράμματος και των βιβλίων, αφού επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με τα νέα βιβλία, τονίζεται, εκτός των άλλων: «Κάθε δάσκαλος επιλέγει από το βιβλίο και τα τετράδια εργασιών του Μαθητή, εργασίες που ταιριάζουν στην τάξη του κάθε φορά. Σε όλες τις περιπτώσεις επίσης μπορεί να τροποποιήσει και το χρόνο διδασκαλίας κάθε κεφαλαίου».

Τέλος, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, αφού τονίζει πως «επιχειρείται η τρομοκράτηση εκπαιδευτικών - μαθητών ώστε ν' αποτραπεί η έκφραση της συσσωρευμένης δυσαρέσκειας που υπάρχει στο χώρο της παιδείας», απαιτεί να σταματήσει η άδικη δίωξη του εκπαιδευτικού. Επίσης, καλεί τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να περάσει ο αυταρχισμός και οι διοικητικές αυθαιρεσίες. Να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους επιβάλλει το «σχολείο κατηχητικό», με τις δογματικές και τις μεταφυσικές δοξασίες που πάνε παρέα με τον κοσμοπολιτισμό και τη διαμόρφωση της αποκαλούμενης «ευρωπαϊκής ταυτότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ