Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος εισαγγελέας Βλαντιμίρ Βούκτσεβιτς υπέδειξε χτες τοποθεσίες σε Αλβανούς ομολόγους του ζητώντας έρευνες για τον εντοπισμό μαζικών τάφων στους οποίους έχει αναφερθεί πως σκοτώθηκαν και θάφτηκαν Σέρβοι αιχμάλωτοι αφού προηγουμένως τους αφαίρεσαν ζωτικά όργανα που διοχετεύτηκαν στο λαθρεμπόριο οργάνων για μεταμοσχεύσεις.

ΧΑΓΗ.-- Ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία για την εκδίκαση της έφεσης του πρώην προέδρου του σερβοβοσνιακού Κοινοβουλίου, Μόμτσιλο Κράισνικ, αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

ΚΟΝΑΚΡΙ.-- Η αστυνομική βία προκάλεσε χτες το θάνατο ενός διαδηλωτή και τον τραυματισμό άλλων 20 στη διάρκεια εργατικής κινητοποίησης στην πρωτεύουσα της δυτικοαφρικανικής Γουινέας κατά της ακρίβειας των καυσίμων.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λιβανέζος ομόλογός του, Φουάντ Σινιόρα, υπέγραψαν χτες σύμφωνο συνεργασίας για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του εμπορίου ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος», σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην Αγκυρα, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιούνται περαιτέρω λεπτομέρειες...

ΑΝΟΪ.-- Συνεχίζονται επί σειρά ημερών οι καταρρακτώδεις βροχές στο Ανόι του Βιετνάμ, με αποτέλεσμα καταστροφικές πλημμύρες, ενώ οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές φτάνουν τους 74. Χιλιάδες είναι οι κάτοικοι της πόλης που παραμένουν παγιδευμένοι στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για τις χειρότερες καταστροφές των τελευταίων 35 ετών.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Αίτημα στο «νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ», να σταματήσει τις αμερικανικές επιδρομές στο Πακιστάν απηύθυνε χτες το Ισλαμαμπάντ, ενώ ο Πακιστανός Πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, μετέβη στη Σαουδική Αραβία, προς αναζήτηση οικονομικής βοήθειας, καθώς η χώρα βουλιάζει στα χρέη.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε στην ιρακινή πρωτεύουσα αλλά και στη Μοσούλη και σε χωριά έξω από το Τικρίτ χτες, αφήνοντας πίσω τους 15 νεκρούς και 29 τραυματίες. Στην πλειοψηφία τους, στόχο είχαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά τα περισσότερα θύματα ήταν πολίτες.

ΓΕΝΕΥΗ.-- «Τρομακτική» χαρακτήρισε την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας λόγω του διεθνούς εμπάργκο η πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Η Μέρι Ρόμπινσον μίλησε για «δραματική επιδείνωση της κατάστασης» και υποστήριξε ότι είναι «εξωφρενικό» το πώς ο κόσμος «δε δείχνει ν' αντιδρά απέναντι στη σοκαριστική αυτή εξέλιξη».

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ο στρατηγός Μάριο Μοντόγια, επικεφαλής του κολομβιάνικου στρατού ανακοίνωσε χτες την παραίτησή του, έπειτα από την καθαίρεση πλείστων ανωτάτων αξιωματικών για συμμετοχή τους σε εξωδικαστικές εκτελέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ