Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
9ο ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σχολείο - παγίδα χαρακτηρισμένο αποθήκη

Τη λύση των ...χορηγιών από ναυτιλιακές εταιρείες πρότεινε ο αντιδήμαρχος στους μαθητές, προκειμένου να βελτιωθούν οι απαράδεκτες συνθήκες

Με... αφρολέξ «προφυλάσσονται» τα κεφάλια των μαθητών

ΛΕΠΙΔΗΣ

Με... αφρολέξ «προφυλάσσονται» τα κεφάλια των μαθητών
Κάθε φορά που το υπόγειο του 9ου ΕΠΑΛ Πειραιά (Ναυτικό Λύκειο) όπου βρίσκονται τα εργαστήρια, πλημμυρίζει, χτυπάει σειρήνα υποχρεώνοντας τους μαθητές να βγουν αμέσως έξω, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Νερά τρέχουν διαρκώς από προβληματικές σωληνώσεις μέσα στο χώρο αλλά το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο το χειμώνα όπου με τις βροχές πλημμυρίζει και το πηγάδι που βρίσκεται στον κατ' ευφημισμό αύλειο χώρο.

Ο χώρος συχνά, όπως μας κατήγγειλαν, γεμίζει καπνούς και συχνά γίνονται απολυμάνσεις για τον κίνδυνο μικροβίων. Το σχολείο δε διαθέτει ούτε βεβαίωση πυροπροστασίας καθώς η πυροσβεστική έχει απορρίψει σχετικό αίτημα, αφού δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και για έκτακτες περιστάσεις έχουν τοποθετηθεί φορητοί πυροσβεστήρες. Οι σκάλες αποτελούν παγίδα κινδύνου ιδιαίτερα σε περίπτωση εκκένωσης του κτιρίου και στη σκάλα για το υπόγειο έχει τοποθετηθεί στο επάνω μέρος αφρολέξ ως προστατευτικό για τα... κεφάλια των μαθητών. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που δικαιολογούν απόλυτα το χαρακτηρισμό του κτιρίου από την Πολεοδομία ως «αποθήκη». Το τραγελαφικό είναι ότι σε μια αποθήκη, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιτρέπουν τη λειτουργία σχολείου αλλά απαγορεύουν τη λειτουργία... κυλικείου!

Διεκδικώντας, λοιπόν, ένα καλύτερο σχολείο, οι μαθητές πραγματοποιούν για τρίτη βδομάδα κατάληψη και προχτές το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Πειραιά. Για μια ακόμα φορά, ο δήμαρχος Π. Φασούλας ήταν απών, ενώ ο αντιδήμαρχος Δ. Βρόντος που συναντήθηκε με τους μαθητές όχι μόνο δε δεσμεύτηκε σε τίποτα αλλά προθυμοποιήθηκε να απευθυνθεί σε ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου αυτές ως ...χορηγοί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων του σχολείου! Στο πλευρό των μαθητών, για μια ακόμα φορά, στάθηκε ο Κώστας Τζατζάνης νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, ο οποίος κατήγγειλε την αδιαφορία των αρμοδίων, επισημαίνοντας πως Υπουργείο Παιδείας και ΟΣΚ πρέπει να δεσμευτούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τη μετεγκατάσταση του σχολείου και ο δήμος και η νομαρχία να παλέψουν για την εξεύρεση λύσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ