Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Οι επιτυχίες θα αλλάξουν το κλίμα

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Η έλλειψη των συστατικών στοιχείων του γνωστού ρητού αιτιολογεί την υφιστάμενη κατάσταση στην ΑΕΚ και η υλοποίησή τους δείχνει το δρόμο για την ανάκαμψη. Σύμφωνα και με τα λόγια του Γ. Δώνη, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο «κιτρινόμαυρος» προπονητής απέδωσε την γκρίζα πραγματικότητα σε δύο λόγους. Αφ' ενός στη μικρότερη της αναμενόμενης προσφορά κάποιων παιχτών και αφ' ετέρου στις αρνητικές συμπτώσεις (ατυχία). Με συνέπεια ο συνδυασμός των δύο να δημιουργεί άσχημη εικόνα και αποτελέσματα, άρα υπερβολική πίεση και «σφίξιμο».

«Δεν μπορούσαμε να φτάσουμε σε νίκες, ώστε να ανοιχτούμε και να δείξουμε καλό πρόσωπο. Η ομάδα λειτουργεί αυτή τη στιγμή υπό πίεση και πολλοί παίκτες μας δε βρίσκονται σε σημείο απόδοσης που θα θέλαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Προσδοκά μέσα από την καλύτερη δουλειά και την αυτοκριτική, μαζί με βοήθεια από τις συγκυρίες (θετικά αποτελέσματα), ότι «οι ποδοσφαιριστές μας θα βγάλουν αυτό που μπορούν στο γήπεδο».

Πάντως, δεν απέφυγε - εμμέσως πλην σαφέστατα - να «φωτογραφίσει» αιτίες κάνοντας ταυτόχρονα επιμερισμό ευθυνών, μη εξαιρουμένου του εαυτού του. Ακόμα, όποιοι αποκτηθούν το Γενάρη, επισήμανε ότι πρέπει να έχουν τρία χαρακτηριστικά: «Ποιότητα, προσωπικότητα, δυνατό οργανισμό»... Διευκρινίζοντας ότι η προσωπικότητα φαίνεται όχι στις μεταξύ των παιχτών συζητήσεις αλλά όταν κάποιος δεν κρύβεται (μέσα στο γήπεδο) στα δύσκολα...

Χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Ξάνθη σημαντικό και δύσκολο, υποστηρίζοντας πως «είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι». Χαρακτήρισε την παραίτηση Νικολαΐδη «πλήγμα για το ποδόσφαιρο». Και υποστήριξε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του (προπονητικό τιμ και παίχτες) «νιώθουμε ασφαλείς για τη συνέχεια. Η ομάδα θα κινηθεί στην ίδια φιλοσοφία και στο ίδιο πλάνο, ανεξάρτητα από το ποιος θα αναλάβει το ρόλο του προέδρου. Αρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

  • Επιτυχώς χειρουργήθηκε (πλαστική πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και μερική έσω και έξω μηνισκεκτομή) χτες ο Αντώνης Ρίκκα. Θα ακολουθήσει μακρόχρονο πρόγραμμα αποκατάστασης. Η αποχή του εκτιμάται σε πέντε μήνες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ