Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ
«Σταματήστε να με χτυπάτε, δεν αντέχω άλλο»

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις σκηνές βίας σε βάρος του νεαρού φοιτητή. Ο δικαστής διέκοψε τη δίκη για αρκετή ώρα με αφορμή την επιθετική συμπεριφορά των συνηγόρων των αστυνομικών απέναντι στους μάρτυρες

«Ακουσα φωνές και κλάματα ενός παιδιού που φώναζε σπαραχτικά "Σταματήστε να με χτυπάτε. Δεν αντέχω άλλο"». Με αυτά τα λόγια φοιτήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου περιέγραψε χτες στην κατάθεσή της στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου το βράδυ της 17ης Νοέμβρη του 2006. Εκτός από τη φοιτήτρια, χτες κατέθεσαν και οι τρεις καθηγητές του Αριστοτέλειου που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στα γεγονότα και είδαν τους αστυνομικούς με πολιτικά και κουκουλωμένους να συνεργούν στον ξυλοδαρμό του φοιτητή, αλλά και ένστολους, ένας εκ των οποίων είναι κατηγορούμενος, να παρακολουθούν το γεγονός.

Σημειώνεται ότι κατά τη χτεσινή κατάθεση των μαρτύρων η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο ήταν αρκετά οξυμένη. Οι συνήγοροι των αστυνομικών ρωτούσαν πολλές φορές τα ίδια πράγματα, ενώ φώναζαν στους μάρτυρες, επιχειρώντας προφανώς την τρομοκράτησή τους. Αυτή η συμπεριφορά προκάλεσε την αντίδραση του δικαστή και διέκοψε τη δίκη για αρκετή ώρα, λέγοντας πως είναι πρωτοφανές στα 33 χρόνια εργασίας του να μην του επιτρέπεται να προστατέψει τους μάρτυρες. Σημειώνεται ότι στον καθηγητή Δ. Χασάπη έγιναν ερωτήσεις για την ιδεολογία του, αναγκάζοντας και πάλι το δικαστή να παρέμβει.

Στις καταθέσεις τους οι δύο καθηγητές του ΑΠΘ, Ελ. Καρνάβου και Δ. Χασάπης, αναγνώρισαν κάποιους από τους κατηγορούμενους ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Ο Δ. Χασάπης κατέθεσε πως άκουσε κάποιον να διατάζει να φορέσουν χειροπέδες στον άνθρωπο που έβλεπαν μπροστά τους, επίσης να τον έχουν ρίξει κάτω και να τον χτυπούν άντρες με πολιτικά ρούχα και κουκουλωμένοι με τις κουκούλες των ρούχων, σκουφιά, μάσκες χειρουργικές, ένας με παλαιστινιακή μαντίλα και ένας με σήμα των αναρχικών. Η Ελ. Καρνάβου κατέθεσε ότι οι κατηγορούμενοι, λειτουργώντας ομαδικά, χτυπούσαν κι έβριζαν, ενώ ένας από αυτούς ήταν ένστολος και παρακολουθούσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ