Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εμπαιγμός τα μέτρα μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

«Κοροϊδία» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας τα κυβερνητικά μέτρα για τη δανειοδότηση των μικρών επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, επισημαίνοντας ότι με τους περιορισμούς, όπως για ύψος των δανείων και την απαιτούμενη κερδοφορία, «οι μικρές επιχειρήσεις που είναι η συντριπτική πλειοψηφία, οι οποίες έχουν μικρό τζίρο και οι οποίες έχουν πραγματική ανάγκη, αποκλείονται από κάθε χρηματοδότηση». Επίσης, «η κυβέρνηση εξασφαλίζει δουλειά για τις τράπεζες και μάλιστα εγγυάται και τα κέρδη τους».

Η ΟΒΣΑ τονίζει ότι «είναι υποκρισία της κυβέρνησης και αποτελεί εμπαιγμό για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ» τα περί ενίσχυσης των μικρών. «Η αλήθεια είναι ότι συνολικά αυτή η πολιτική επιδείνωσε ακόμη πιο πολύ τα προβλήματά τους. Δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός τους από κάθε χρηματοδότηση, είναι το φορολογικό, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, τα αντικειμενικά κριτήρια, οι υπέρμετρα υψηλές εισφορές στο ταμείο, οι υποβαθμισμένες παροχές πρόνοιας και υγείας, η εμπορευματοποίηση της παιδείας, η απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης, η έλλειψη βιοτεχνικών πάρκων. Η μείωση της δουλειάς τους και του εισοδήματός τους σε όφελος των πολυκαταστημάτων, η αβεβαιότητα για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους και πολλά άλλα».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την «κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που υπηρετούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ «να καταγγείλουν τις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που κινούνται στη λογική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου». Ταυτόχρονα, τους καλεί «να ενισχύσουν το αγωνιστικό κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ που μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ θα διεκδικήσουν μέτρα που θα απαντάνε άμεσα στην κάλυψη των αναγκών τους».

Καταγράφει επίσης μια σειρά από άμεσα αιτήματα, μεταξύ των οποίων: Κατάργηση της περαίωσης, των πανωτοκίων, της δημοτικής φορολογίας, του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης και των διοδίων, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, των εισφορών υγείας και του 25% της συμμετοχής σε φάρμακα - νοσήλια, όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης. Αφορολόγητο 30.000 ευρώ για την οικογένεια, προοδευτική αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου. Απαγόρευση των κατασχέσεων σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης. Επίδομα ανεργίας στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη για εργαζόμενους, αλλά και επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους στις 8 Νοέμβρη κόντρα στη φοροληστεία (2023-10-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2023-10-27 00:00:00.0)
Στους δρόμους και οι μικροί ΕΒΕ (2022-10-26 00:00:00.0)
Μέρα δράσης των ΕΒΕ ενάντια στη φορολεηλασία (2015-05-23 00:00:00.0)
Μαζικά και αγωνιστικά στις 9 Νοέμβρη (2009-11-04 00:00:00.0)
Αμεσοι στόχοι πάλης (2008-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ