Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές συναντήσεις

Αξιόλογες μουσικές συναντήσεις επιφυλάσσει και αυτή τη βδομάδα η «Αλλη Οχθη» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, 210 9270628). Σήμερα, η Τυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui συναντά τον δεξιοτέχνη κρουστών Σόλη Μπαρκή, σ' ένα πρόγραμμα με μουσικές που αντλούν αυτοσχεδιαστικά από όλη τη Μεσόγειο.

Αύριο (13/11), ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα» παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τη μουσική παράσταση «Ελλαδογραφία». Ενα μουσικό ταξίδι σε όλο τον 20ό αιώνα, από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο στο λαϊκό και κοινωνικό τραγούδι. Η παράσταση παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε 40 πόλεις, από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Τα κείμενα είναι του Γιώργου Τσαγκάρη, που «έφυγε» αναπάντεχα τον περασμένο Αύγουστο και ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ. Μαζί με τον Γ. Λεμπέση ερμηνεύουν: Πορφύρης Κανάς (ακορντεόν), Εκτορας Κοσμάς (βιολί, μαντολίνο), Σάκης Σαμπάλης (κιθάρα), Μαρία Δεικτά και Αρτεμις Ματαφιά (τραγούδι), Φάνης Σαμπατίνας (τραγούδι, μπαγλαμάς).

Στις 14/11, ακολουθεί ο γνωστός δεξιοτέχνης του κλαρίνου Δημήτρης Κώτσικας με τη ζυγιά του, σε τραγούδια και σκοπούς της στεριανής μουσικής παράδοσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ