Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Επιχείρηση ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα

Αστυνομικοί ζήτησαν χτες καταθέσεις από τους γιατρούς και το προσωπικό, μετά από καταγγελία του διοικητή ότι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται δεν αφήνουν να περνούν τα ασθενοφόρα από την πύλη!

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο «Αττικόν»
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο «Αττικόν»
Υπό παραίτηση βρίσκονται από χτες 28 προϊστάμενοι και προϊστάμενες νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Αττικόν», καταγγέλλοντας ότι το νοσοκομείο έχει οδηγηθεί σε οριακή κατάσταση, εξαιτίας της τραγικής και μακρόχρονης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο κατέφτασαν χτες δύο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, προκειμένου να ελέγξουν καταγγελία του διοικητή ότι οι εργαζόμενοι και γιατροί κλείνουν την πύλη του νοσοκομείου στις εφημερίες και παρεμποδίζουν την εισαγωγή ασθενοφόρων στο νοσοκομείο!

Οι αστυνομικοί ανέκριναν αρχικά στην πύλη το προσωπικό ασφαλείας, που τόνισε ότι η πύλη δεν κλείνει και τα ασθενοφόρα μπαίνουν στο νοσοκομείο κανονικά. Στη συνέχεια, απευθύνθηκαν στη γιατρό Συντονίστρια της Εφημερίας, απ' την οποία ζήτησαν να καταθέσει αν παρεμποδίζεται η εφημερία και η εισαγωγή ασθενοφόρων. Οι γιατροί της εφημερίας και η Συντονίστρια γιατρός υπογράμμισαν ότι η πύλη δεν έχει κλείσει ποτέ και ότι εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς που έχουν άμεση ανάγκη περίθαλψης.

Χτες, οι προϊστάμενοι/ες της νοσηλευτικής υπηρεσίας έστειλαν επιστολή στη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στον Διοικητή, στο Επιστημονικό Συμβούλιο και τις κλινικές, όπου καταγγέλλουν ότι η τραγική έλλειψη προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα «την πλημμελή νοσηλευτική φροντίδα, τον κίνδυνο των ελλείψεων και λαθών και εν τέλει την επισφαλή νοσηλεία των ασθενών». «Τα όρια της υπομονής μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού», υπογραμμίζουν οι προϊστάμενοι/ες των τμημάτων και προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε σύνθεση προσωπικού σε κλινικά τμήματα που αριθμεί λιγότερο από 14 νοσηλευτές και οποιαδήποτε υποστελέχωση των ειδικών τμημάτων και μονάδων αποτελεί αιτία παραίτησης».

Οι εργαζόμενοι και γιατροί του νοσοκομείου βρίσκονται εδώ και πολλές βδομάδες σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή και πλήρη λειτουργία του «Αττικόν» και την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών. Καθημερινά πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πύλη, γενική συνέλευση, αλλά και κλείσιμο των πρωινών και απογευματινών τακτικών ιατρείων.

Σε Κρατικό Νίκαιας και Τζάνειο

Στο μεταξύ, συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας και στο Τζάννειο νοσοκομείο. Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των δύο νοσοκομείων, διεκδικώντας άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, προμήθεια υλικών, ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά κ.ά.

Στη συγκέντρωση στο Τζάνειο παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους. Τόνισε πως «είναι ντροπή να οφείλουν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Για τις τράπεζες βρήκαν χρήματα αλλά για τους εργαζόμενους δεν μπορούν να βρουν». Ενδεικτικό για την κατάσταση του νοσοκομείου είναι πως το 2008 συνταξιοδοτήθηκαν 130 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν 40. Στην αίθουσα τοκετών μία μαία ανά βάρδια καλύπτει όλους τους τοκετούς και στη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική μία νοσοκόμα και μία μαία ανά βάρδια για 25 ενήλικες και 15 βρέφη. Στο πλευρό των εργαζομένων του Κρατικού Νίκαιας βρέθηκε χτες ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και κάλεσε τους δημότες να παλέψουν στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμπανάκι κινδύνου για την οριακή λειτουργία των μονάδων Υγείας (2023-08-08 00:00:00.0)
Επικίνδυνες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας (2013-06-22 00:00:00.0)
Διαπιστώσεις και ευχολόγια (2006-01-25 00:00:00.0)
Απορύθμιση στην επαρχία (1999-06-25 00:00:00.0)
Συντονισμός δράσης των σωματείων (1998-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ