Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΟ ΛΑΝΑΡΑ
Πασχίζει να του εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση

Με τη στήριξη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, που χτες καλούσαν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν έξω από την Αγροτική τράπεζα

Από τη χθεσινή κινητοποίηση των κλωστοϋφαντουργών στο υπουργείο Οικονομικών

ICON

Από τη χθεσινή κινητοποίηση των κλωστοϋφαντουργών στο υπουργείο Οικονομικών
Την αναγκαιότητα συσπείρωσης και πάλης, με άξονα το πλαίσιο δράσης που από την πρώτη στιγμή προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι τη μείωση της χασούρας του Λαναρά, αναδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο ωθεί η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τους εργαζόμενους του Ομίλου. Σε συνάντηση που έγινε στη διάρκεια νέας κινητοποίησης, χτες, στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι το πόσο γρήγορα θα πάρει ο μεγαλοεπιχειρηματίας τα εκατομμύρια που του έχουν τάξει.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, συνέβαλαν άλλωστε και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που χτες προσπάθησαν ξανά να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε «ουρά» των τραπεζιτών. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κινδυνολόγησε ότι αν δε χρηματοδοτηθεί ο Λαναράς θα χαθούν οι θέσεις εργασίας. Ενώ οι συνδικαλιστές του ΣΥΝ επέμεναν και χτες να σύρουν τους εργαζόμενους έξω από την Αγροτική τράπεζα, προκειμένου να «πιέσουν» για τη δανειοδότηση της επιχείρησης! Στο ίδιο μήκος κύματος, η κυβέρνησης επιχείρησε να εκτονώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, λέγοντας πως στο νομοσχέδιο για τα 28 δισ. στις τράπεζες θα συμπεριλάβει και (φωτογραφική) ρύθμιση για τη χρηματοδότηση του Λαναρά.

Στον αντίποδα, η ταξική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων καλώντας τους ακόμα μια φορά να συντονίσουν και να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας να αναλάβει ο Λαναράς την ευθύνη για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, να δοθεί άμεση οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ στους απλήρωτους εργαζόμενους. Στην ίδια κατεύθυνση συμμετείχε στη χτεσινή κινητοποίηση και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

«Σήμερα είναι πιο αναγκαίο, με βάση τις εξελίξεις που υπάρχουν, ο αγώνας να μπει πιο δυνατά σε αυτή τη βάση», τονίζει με ανακοίνωσή της η ΟΕΚΙΔΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να δώσουν τη μάχη με το πλαίσιο της Ομοσπονδίας, το μόνο αποτελεσματικό για τη συνεπή υπηρέτηση των εργατικών συμφερόντων και όχι των συμφερόντων της εργοδοσίας. Αύριο, Πέμπτη, 13 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι του Ομίλου προχωρούν σε κατά τόπους κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ