Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ
Ταξίδι στο φεγγάρι

Το τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο «Ταξίδι στο Φεγγάρι» δεν έχει μόνον άσχημη και ανιστόρητη ιστορία. Εχει και αντικομμουνιστική, αντισοβιετική για την ακρίβεια, ιστορία! Στο διαστημόπλοιο του Νιλ Αρμπστρουνγκ, του Μπαζ Αλντριν και του Μάικλ Κόλινς (πρώτη προσγείωση ανθρώπων στη Σελήνη), τρυπώνουν κρυφά και τρεις μύγες! Το τι θα ακολουθήσει, μέχρι να γυρίσουν όλοι ασφαλείς στη Γη, δεν περιγράφεται! Εμείς, πάντως, σας ειδοποιήσαμε!

Οι μικροί θεατές, πιθανόν και οι μεγάλοι, θα βρεθούν μπροστά και σε μιαν ακόμα έκπληξη! Η ταινία είναι γυρισμένη και προβάλλεται με τη μέθοδο των τριών διαστάσεων! Μια μέθοδο που ακόμα βρίσκεται υπό διαμόρφωση και γι' αυτό αρκετά συγχυστική! Πάντως, ιδιαίτερα για τα παιδιά, εντυπωσιακή. Καθώς οι φιγούρες δεν είναι, πια, κολλημένες στην οθόνη, αλλά πετάνε και πλησιάζουν τον θεατή!

Ωστόσο, ο δρόμος για μια ολοκληρωμένη τρίτη διάσταση στον κινηματογράφο έχει πολύ ψωμί ακόμα! Το 1900 (αδελφοί Λιμιέρ) έκαναν τα πρώτα πειράματα. Γύρω στα 1950 φάνηκε πως αυτή η υπόθεση θα προχωρούσε. Ομως, έπεσε πάλι σε ύπνο. Ξανάσκασε μύτη στα 1970. Ξανά ύπνος. Και σήμερα πάλι κάτι κινείται!

Ακούγονται: Ηλίας Ζερβός, Νέστορας Ψαλίδας, Ακίνδυνος Γκίκας, Δημήτρης Μενούνος, Βούλα Κώστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ