Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ενενήντα χρόνια ΚΚΕ

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για 90χρονα του ΚΚΕ σήμερα στο επίκεντρο της εκπομπής του 902 TV «90 Χρόνια ΚΚΕ» θα είναι η 12η Ολομέλεια. Η εκπομπή «Εις υγείαν» θα ασχοληθεί με το θέμα της παχυσαρκίας. Πιο αναλυτικά σήμερα θα δούμε:

Στις 18.00 «Εις Υγείαν». Επιμέλεια - παρουσίαση: Ειρήνη Μπαλντίδη. Η εκπομπή σήμερα θα ασχοληθεί με την παχυσαρκία. Πρόκειται για μία ακραία κατάσταση αποταμίευσης λίπους που δημιουργεί μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές στον οργανισμό. Για πολλά χρόνια η σοβαρότητα αυτής της ασθένειας είχε υποτιμηθεί από τον ιατρικό κόσμο, νεότερα όμως δεδομένα συντέλεσαν ώστε να αλλάξει ριζικά αυτή η αντίληψη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου για τους παχύσαρκους είναι 12 φορές μεγαλύτερος. Οι περιορισμένες δυνατότητες της συντηρητικής θεραπείας και το βαρύ κοινωνικό και οικονομικό κόστος ωθούν σήμερα όλο και περισσότερους πάσχοντες στη λύση της χειρουργικής. Τα αποτελέσματα ωστόσο της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν είναι πάντα προβλέψιμα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται χωρίς ωστόσο να επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τις συνήθειες, την όρεξη και την ψυχογενή παρόρμηση για φαγητό. Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο Ηλίας Γκινοσάτης, χειρουργός και ο Ιάκωβος Θεοδοσίου, διαιτολόγος -διατροφολόγος.

Στις 22.30 «90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ». Ο Κώστας Καραχάλιος συζητά με τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Αποστόλη Παπά, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του Κόμματος, για την 12η Ολομέλεια. Η 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες παρανομίας το Φλεβάρη του 1968 και κατά τη διάρκειά της κρίθηκε η ύπαρξη και η συνέχιση της δράσης του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ