Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Νέο χτύπημα στο εργατικό λαϊκό εισόδημα

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στα λαϊκά στρώματα οι μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για την επιβολή νέων μεγάλων ανατιμήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, προς όφελος των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ και των υπόλοιπων ιδιωτών παραγωγών. Πρόκληση και νέο χτύπημα στα εργατικά λαϊκά εισοδήματα χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ την προσπάθεια της ΔΕΗ να επιβάλει και πάλι αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης και με ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Οι καθημερινές ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και οι αυξήσεις που η διοίκηση της ΔΕΗ επιχειρεί να επιβάλει στους λογαριασμούς της, είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς και της απελευθέρωσης της ενέργειας με την "ιδιωτικοποίηση" της ΔΕΗ και με στόχο την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή την πολιτική ακολουθούν χρόνια τώρα οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις. Οι εργαζόμενοι να κρίνουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, από τη στάση τους απέναντι στη συνθήκη του Μάαστριχτ, την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου. Αυτές οι ανατιμήσεις πλήττουν και φέρνουν σε απόγνωση την εργατική λαϊκή οικογένεια και χειροτερεύουν ακόμα παραπέρα τη θέση της.

Αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι οι διακηρύξεις για απελευθέρωση και ανταγωνιστικότητα που θα ωφελήσουν τάχα τους εργαζόμενους, δεν είναι παρά προπαγάνδα του κεφαλαίου, των πολιτικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους με στόχο την ενσωμάτωση των εργαζομένων στη λογική τους.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή την πολιτική και καλεί τους εργαζόμενους να την καταδικάσουν. Τους καλεί να πάρουν μαζικά, αποφασιστικά μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ. Στην πανεργατική απεργία στις 10 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια».

Στο μεταξύ χτες, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος διέψευδε τα σενάρια περί παραιτήσεως, δηλώνοντας: «Δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Βέβαια, για ένα στέλεχος όπως εγώ η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών». Εξάλλου, αυτό που κάνει είναι να εφαρμόζει την πολιτική που του ανέθεσαν. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ συμφώνησε μάλιστα ότι «οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, είναι πράγματι πολύ μεγάλες για ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν», πρόσθεσε όμως ότι «η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι δαπανηρή, έχει ένα κόστος», για να καταλήξει ότι αυτός προτείνει το σωστό και αποφασίζουν το ΔΣ, η ΓΣ και η Πολιτεία. Αυτό συνέβη και το 2008 με τις απανωτές αυξήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση και με τις ρυθμίσεις που προώθησε για την «απελευθέρωση» της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ