Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Εκεί που τους χρωστάγανε... τους σέρνουν στο δικαστήριο!

Από χτες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα

Να δικαιώσουν τα δικαστήρια τον κυβερνητικό εμπαιγμό που υφίστανται οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Βάμβακος, αξιώνει «με περισσό εκσυγχρονιστικό θράσος» η διοίκηση του Οργανισμού Βάμβακος!

Τη στιγμή που κυβέρνηση και διοίκηση του Οργανισμού Βάμβακος δεν έχουν καταβάλει, ως όφειλαν και όπως υποσχέθηκαν, τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, οδηγούν τα δύο σωματεία στο Πρωτοδικείο Αθηνών (η δίκη θα γίνει αύριο) μετά από αγωγή που κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του Οργανισμού. Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Οργανισμού Βάμβακος στην αγωγή, που κατατέθηκε για λόγους εκφοβισμού, δεν αναφέρεται πουθενά ότι γίνεται επίσχεση εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων, αλλά αναφέρεται σκοπίμως ότι γίνεται απεργία, η οποία πρέπει να βγει παράνομη και καταχρηστική. Και όχι μόνο αυτό: Το Πρωτοδικείο Αθηνών καλείται να απαγορεύσει κάθε μορφής κινητοποίηση των εργαζομένων με το ίδιο περιεχόμενο αιτημάτων, μέχρι της 20/1/2001!

Τα «παράνομα» κατά την κυβέρνηση και διοίκηση του Οργανισμού Βάμβακος αιτήματα των εργαζομένων είναι: Να καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ του 2ου και 3ου τριμήνου του έτους 2000. Επίσης, να καταβληθούν οι υπερωριακές αποζημιώσεις του Α' εξαμήνου και τα οδοιπορικά και ημερήσιες αποζημιώσεις του έτους 2000. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Βάμβακος ξεκίνησαν στις 22/9/2000 επίσχεση εργασίας απαιτώντας την καταβολή των οφειλομένων και την ανέστειλαν στις 27/9/2000 μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Μάλιστα, ο υπουργός Γεωργίας είχε ανακοινώσει στις 23/9/2000 ότι θα δοθούν 823 εκατ. δραχμές στον Οργανισμό Βάμβακος.

Τα δύο σωματεία του Οργανισμού Βάμβακος, μιας και έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, έκαναν παράλληλα γνωστό ότι αναστέλλουν την επίσχεση εργασίας μέχρι τις 10/10/2000. Ομως η ημερομηνία αυτή πέρασε χωρίς να γίνει τίποτα. Εκτός αυτού, στις 10 του Οκτώβρη έπρεπε να καταβληθεί και το επίδομα Γ' τριμήνου, πράγμα που επίσης δεν έγινε. Ετσι από χτες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Βάμβακος προχώρησαν εκ νέου σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας όπως και την προηγούμενη φορά τα δεδουλευμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ