Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Αποφάσεις από τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας για την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Συνεχίζουν αγωνιστικά και δυναμικά τον αγώνα για κατάργηση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης οι μαθητές της χώρας. Ηδη το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού έχει κλειστεί για την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, όπου σε Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα οι μαθητές με αποφάσεις των Συντονιστικών Αγώνα των Σχολείων έχουν προγραμματίσει πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Ετσι, στον Πειραιά οι μαθητές θα συναντηθούν στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή, ενώ πιο πριν οι μαθητές της Νίκαιας, με απόφαση του Συντονιστικού Κοκκινιάς - Κορυδαλλού θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Αγιο Νικόλαο Νίκαιας, απαιτώντας την κατάργηση του απαράδεκτου και κατάπτυστου εσωτερικού κανονισμού που προωθείται στα σχολεία της περιοχής. Επίσης, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά διεκδικεί οι μαθητικές εκλογές να γίνουν ενιαία σε όλα τα σχολεία του Πειραιά και γι' αυτό απαιτεί την 1η Νοέμβρη να γίνουν οι εκλογές για τα 5μελή μαθητικά συμβούλια και στις 8 Νοέμβρη εκλογές 15μελών.

Στην Λάρισα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων καλεί όλους τους μαθητές, γονείς και καθηγητές να συμμετάσχουν δυναμικά και αγωνιστικά στη μαθητική κινητοποίηση «για να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη μόρφωση». Το ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στο παλαιό Κτηνιατρείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Την ίδια μέρα, στις 18 Οκτώβρη, οι μαθητές στην Πάτρα θα πραγματοποιήσουν αποχές από τα μαθήματα και μπλόκα έξω από τα σχολεία τους. Επίσης, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας καλεί τους μαθητές της πόλης το Σάββατο 14 Οκτώβρη να συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού, όπου θα συζητήσουν για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης στις 18/10, τον καθορισμό νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια στις αρχές Νοέμβρη.

Μέχρι το τέλος της βδομάδας θα συνεχίσουν οι συνεδριάσεις των τοπικών συντονιστικών των δήμων της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων, για να συζητήσουν, αλλά και να καθορίσουν το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

«Σήμερα ο κ. Ευθυμίου καλείται να συνεχίσει το αντιεκπαιδευτικό έργο του Αρσένη. Μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν, η αντιεκπαιδευτική πολιτική παραμένει όμως η ίδια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας. Αναφέρει, επίσης, ότι τα τρία χρόνια της εκπαιδευτικής λαίλαπας μετρούν: 50.565 μαθητές που σταμάτησαν το λύκειο, τάξεις χωρίς καθηγητές, τσάντες χωρίς βιβλία, δεκάδες ενιαία λύκεια έκλεισαν λόγω έλλειψης μαθητών, τη δημιουργία δεκάδων ιδιωτικών ΤΕΕ, ΙΕΚ, φροντιστηρίων, χιλιάδες μαθητές διώχτηκαν ποινικά μόνο και μόνο επειδή αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα καλύτερο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ