Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
Απαίτηση για λύση στο στεγαστικό πρόβλημα

«Μπαλάκι» μεταξύ τουριστικών εταιρειών έχει γίνει ένα οικόπεδο όπου θα μπορούσε να χτιστεί νέο σχολείο

Σοβαρό πρόβλημα στέγασης που χρονίζει αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Καμένων Βούρλων, αφού κάποιες τάξεις του σχολείου εδώ και χρόνια αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Το πρόβλημα μεγεθύνεται, καθώς ενώ υπάρχει οικόπεδο όπου θα μπορούσε να ανεγερθεί νέο σχολείο, η υπόθεση «κολλάει» μεταξύ διαφόρων τουριστικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, το οικόπεδο (τεσσάρων περίπου στρεμμάτων) βρίσκεται στην ίδια έκταση με το ξενοδοχείο «Γαλήνη», τα εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία «Ράδιο» και «Θρόντο» και τα ιαματικά λουτρά, που είναι μισθωμένα από την εταιρεία «ΞΤΕΕ ΑΕ» (επιχειρήσεις Μήτση). Το οικόπεδο παραμένει ανεκμετάλλευτο και η εταιρεία «ΞΤΕΕ» το «διαπραγματεύεται» με το δήμο και τη μισθώτρια εταιρεία «ΑΞΕ Αστήρ» (θυγατρική της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» - πρώην ΕΟΤ, που ανήκει στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης).

Απαίτηση γονέων, μαθητών και κατοίκων είναι η παραχώρηση του συγκεκριμένου οικοπέδου προκειμένου να χτιστεί σχολείο, αλλά το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης δε δίνει σχετική λύση. Αντίστοιχα, το υπουργείο Παιδείας, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε διεκδικούν την έκταση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του σχολείου και να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ